Ρωσία: Το σχέδιο της Αρμενίας να επικυρώσει το καταστατικό του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου είναι “εξαιρετικά εχθρικό”

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε σήμερα «εξαιρετικά εχθρικό» το σχέδιο της Αρμενίας να επικυρώσει το καταστατικό της Ρώμης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), που εξέδωσε την άνοιξη ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Οι αποφάσεις αυτές είναι εξαιρετικά εχθρικές για εμάς», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, καθώς η αρμενική Βουλή περιέλαβε την ψηφοφορία για το θέμα αυτό στην ημερήσια διάταξη της επόμενης ολομέλειάς της την ερχόμενη Τρίτη.

«Ελπίζουμε βεβαίως πως αυτές οι αποφάσεις δεν θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις διμερείς μας σχέσεις», προσέθεσε ωστόσο, υπενθυμίζοντας πως η Ρωσία «δεν αναγνωρίζει» αυτό το καταστατικό και δεν περιλαμβάνεται μεταξύ των χωρών που το έχουν επικυρώσει.

Ο πρόεδρος της επιτροπής νομικών θεμάτων του αρμενικού κοινοβουλίου, Εγκίτσε Κιρακοσιάν, ανακοίνωσε σήμερα πως η ψηφοφορία για την επικύρωση του καταστατικού της Ρώμης του ΔΠΔ θα διεξαχθεί στις 3 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της επόμενης κοινοβουλευτικής ολομέλειας.

«Προτείναμε στη Ρωσική Ομοσπονδία να υπογράψουμε μια διμερή συμφωνία προκειμένου να αρθούν οι ανησυχίες της Ρωσίας που συνδέονται με την επικύρωση του καταστατικού της Ρώμης από την Αρμενία», διευκρίνισε μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Οι δηλώσεις αυτές γίνονται μετά την ανακοίνωση της διάλυσης της αυτοανακηρυχθείσας Δημοκρατίας του Ναγκόρνο Καραμπάχ και ενώ η Αρμενία κατηγορεί το γειτονικό Αζερμπαϊτζάν για «εθνική αποκάθαρση» στην περιοχή αυτή που κατοικείται κυρίως από Αρμένιους.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: EPA-SPUTNIK POOL)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί