• Αρχική
  • Άρθρα
  • Παραμένουν τα μαχητικά F-16 των Η.Α.Ε. στην Κρήτη, σκασμένη η Άγκυρα (vid)

Παραμένουν τα μαχητικά F-16 των Η.Α.Ε. στην Κρήτη, σκασμένη η Άγκυρα (vid)

f16hae

Τα Η.Α.Ε. απέστειλαν στην Κρήτη τον περασμένο μήνα συνολικά 7 μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 60 της πολεμικής τους αεροπορίας τα οποία και συνεκπαιδεύθηκαν με τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Αυτό που έγινε γνωστό είναι ότι τα μαχητικά των Η.Α.Ε. θα συνεχίσουν την παραμονή τους στη Σούδα για συνεκπαίδευση με τα μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας για χρονικό διάστημα που ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί.

Τα Η.Α.Ε. κατά την κρίσιμη για τη χώρα μας περίοδο κατά την οποία υπάρχει έντονη προκλητικότητα από την Τουρκία και ο κίνδυνος “ατυχήματος” στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο είναι υψηλός, στήριξαν την Ελλάδα όχι μόνο διπλωματικά αλλά και έμπρακτα. Η μεταστάθμευση των μαχητικών αεροσκαφών στη Σούδα για τη διενέργεια κοινών ασκήσεων μαζί με την ταυτόχρονη ρητορική της Τουρκίας κατά των Η.Α.Ε., απέδειξε ότι η Ελλάδα έχει συμμάχους και ισχυρούς μάλιστα στον Αραβικό κόσμο.

Η συνέχιση της παραμονής τους στη Σούδα έχει σαφή αντιτουρκικό συμβολισμό ο οποίος είναι και ζητούμενος από την ελληνική πλευρά. Ο παραδοσιακός αντίπαλος της συμμάχου Τουρκίας, του Κατάρ, βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος. Ταυτόχρονα, η Αεροπορία συνεκπαιδεύεται με την πλέον εξελιγμένη έκδοση των αεροσκαφών F-16, την Block 60 πριν την αναβάθμιση των 84 μαχητικών F-16 σε V.

ΠΗΓΗ-ΦΩΤΟ: ΓΕΕΘΑ