• Αρχική
  • Άρθρα
  • Παραδόθηκε το πρώτο ραντάρ Sea Fire για τις νέες γαλλικές φρεγάτες

Παραδόθηκε το πρώτο ραντάρ Sea Fire για τις νέες γαλλικές φρεγάτες

Το πρώτα ραντάρ τύπου Sea Fire παραδόθηκε από την κατασκευάστρια εταιρεία Thales στα γαλλικά ναυπηγεία της Naval Group για να τοποθετηθεί στην πρώτη φρεγάτα τύπου FDI που ναυπηγείται ήδη και θα έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του 2023.

Το SeaFire είναι το νέο ραντάρ διάταξης AESA της Thales με εμβέλεια 300 χιλιομέτρων, ικανότητα παρακολούθησης έως και 800 στόχων ταυτόχρονα και εμπλοκής τουλάχιστον 16 εξ αυτών με τους πυραύλους επιφανείας -αέρος με τους οποίους είναι εξοπλισμένο το πλοίο-φορέας του ραντάρ.

Η Thales κατασκευάζει συνολικά 5 ραντάρ του τύπου τα οποία προορίζονται για τις νέες φρεγάτες FDI του Γαλλικού Ναυτικού και θα ναυπηηγηθούν μέσα στη δεκαετία που διανύουμε. Σε περίπτωση που η Ελλάδα επιλέξει τις γαλλικές FDI([email protected]) για τη νέα φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, το ραντάρ αυτό θα είναι και το κύριο χαρακτηριστικό τους.

Παρά τις αναφορές ότι η παράδοση του πρώτου ραντάρ του τύπου θα καθυστερούσε πιθανότατα από την Thales, αυτό τελικά δεν ίσχυσε και η εταιρεία παρέδωσε το πρώτο πλήρως λειτουργικό SeaFire στο Γαλλικό Ναυτικό εντός του χρονοδιαγράμματος.

Περισσότερα για το SeaFire  και τις δυνατότητές του μπορείτε να διαβάσετε σε αναλυτικό άρθρο μας εδώ: