• Αρχική
  • Άρθρα
  • Όταν το F-35 έπαθε… Su-57! Το «αίτημα» της USAF ώστε τα μαχητικά να μοιάζουν ρωσικά

Όταν το F-35 έπαθε… Su-57! Το «αίτημα» της USAF ώστε τα μαχητικά να μοιάζουν ρωσικά

fighter fly

Ο βετεράνος της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας και σχεδιαστής, Σιν Χάμπτον, ανέβασε στον λογαριασμό του στο Facebook εικόνες του αμερικανικού μαχητικού F-35 με ειδικό καμουφλάζ ώστε να μοιάζει με ρωσικό μαχητικό.

Σύμφωνα με τον βετεράνο, η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία τού ζήτησε να φτιάξει σχέδια παρόμοια με αυτά που δημοσιεύονται παρακάτω.

Χωρίς, ωστόσο, αυτό να σημαίνει ότι τα σχέδια που τελικά οι Αμερικανοί θα χρησιμοποιήσουν θα είναι και τα συγκεκριμένα, μιας και, σύμφωνα με τον Χάμπτον, δεν αποτελούν επίσημη δημοσίευση της USAF.

Αναλύοντας τις εικόνες, είναι εύκολο να προσέξει κανείς τα κόκκινα αστέρια στα φτερά των F-35, παρόμοια με εκείνα που χρησιμοποιούνται από τη Ρωσική Πολεμική Αεροπορία.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα αμερικανικά F-35 μεταμφιεσμένα ως ρωσικά αεροσκάφη χρησιμοποιούνται από την πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ για την εκπαίδευση πιλότων στη βάση Νέλις στη Νεβάδα.

Παίζουν τον ρόλο του αντιπάλου σε εξομοιώσεις αερομαχιών. Να τονίσουμε ότι σ΄ αυτές τις αερομαχίες η αεροπορία των ΗΠΑ εξομοιώνει εκτός από ρωσικά και κινεζικά αεροσκάφη.

Φυσικά παρόμοια «πειράματα» έχουν γίνει και στο παρελθόν. Δείτε το βίντεο:

sputnik/ photo video screenshot