«Όποιος στηρίζει την κατάπαυση του πυρός επί της ουσίας στηρίζει τη συνέχιση του καθεστώτος τρόμου της Χαμάς στη Γάζα», τόνισε ο ισραηλινός πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη Γκιλάντ Ερντάν μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Το Ισραήλ δεν θα μπορούσε να προστατεύσει τους πολίτες του σε μια τέτοια περίπτωση, υποστήριξε.
Δεν θα μπορούσε κανείς να ζητεί κατάπαυση του πυρός και ταυτόχρονα να ισχυρίζεται ότι επιδιώκει την επίλυση της σύγκρουσης, συνέχισε ο Ερντάν, υπογραμμίζοντας ότι η Χαμάς δεν είναι αξιόπιστος εταίρος για να επιτευχθεί ειρήνευση στην περιοχή.
«Η Χαμάς έχει δηλώσει δημοσίως – όλοι το διαπιστώσατε – πως θα επαναλάβει την (επίθεση που εξαπέλυσε την) 7η Οκτωβρίου ξανά και ξανά έως ότου το Ισραήλ πάψει να υπάρχει. Πώς θα αντιδρούσατε και θα προστατεύατε τους πολίτες σας από μια τέτοια ξεκάθαρη απειλή, με κατάπαυση του πυρός;» είπε ο Γκιλάντ Ερντάν.
Ο ισραηλινός πρεσβευτής στον ΟΗΕ σημείωσε επίσης πως ο κύκλος της βίας θα μπορούσε να κλείσει μόνον εφόσον η Χαμάς παρέδιδε όλους τους ομήρους και όσους ενεπλάκησαν στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου εναντίον του Ισραήλ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Έλαμψε η Έμμα Στόουν στην πρεμιέρα της «Bugonia» στη Νέα Υόρκη, vid
- Επιτροπή Ανταγωνισμού: Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στον κλάδο μεταφορών με Επιβατηγά Αυτοκίνητα Δημόσιας Χρήσης
- Ανακοίνωση του Υπ. Υποδομών για την επερχόμενη αλλαγή ώρας
- Τι ειπώθηκε για τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια
- Περίπου 25 εκατ. τουρίστες επισκέφθηκαν την χώρα μας στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2025
- Πορτογαλία – εκτροχιασμός τελεφερίκ: Παραιτήθηκε το ΔΣ της εταιρείας αστικών συγκοινωνιών της Λισαβόνας
- Δηλώσεις Χρυσοχοΐδη για ΟΠΕΚΕΠΕ, Άγνωστο Στρατιώτη και παρέλαση 28ης Οκτωβρίου
- Αδυναμία σε πολυτελή αυτοκίνητα είχαν δύο 22χρονοι – Διέπραξαν 57 διαρρήξεις στην Καλαμαριά
- Νέα Ζηλανδία: Προς απαγόρευση η χρήση social media από εφήβους
- Θα τους κουράσουν τους λαούς και δη αυτούς της Ευρώπης