• Αρχική
  • Άρθρα
  • Το Αγγλικό Αεροπλανοφόρο Queen Elizabeth στην Ελλάδα το ερχόμενο διάστημα, vid

Το Αγγλικό Αεροπλανοφόρο Queen Elizabeth στην Ελλάδα το ερχόμενο διάστημα, vid

Αρχικά είχε κυκλοφορήσει η πληροφορία ότι το αγγλικό αεροπλανοφόρο Queen Elizabeth μαζί με την ομάδα μάχης του θα έπλεε στην Ελλάδα για τους εορτασμούς της Ελληνικής Δημοκρατίας για τα 200 χρόνια από τον επαναστατικό απελευθερωτικό αγώνα  του Έθνους από τον Οθωμανικό ζυγό.

Σύμφωνα με την “Καθημερινή”, το αεροπλανοφόρο και η ομάδα μάχης του θα πλεύσουν στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου τον ερχόμενο Ιούνιο με κατάπλου στη νατοϊκή βάση της Σούδας και πιθανότατα το αεροπλανοφόρο να καταπλεύσει και στο λιμάνι του Πειραιά για διάστημα λίγων ημερών.

Το αγγλικό αεροπλανοφόρο αποτελεί το μόνο μέχρι στιγμής εν υπηρεσία αεροπλανοφόρο του Ηνωμένου Βασιλείου ( το δεύτερο ακόμα δεν έχει παραδοθεί στο Royal Navy) και είναι από τα καλύτερα αεροπλανοφόρα, τελευταίας τεχνολογίας παγκοσμίως ενώ φέρει αεροσκάφη F-35 B που είναι η έκδοση της κάθετης απο/προσγείωσης.

Αρκετοί συνδέουν την πλεύση στην Ανατολική Μεσόγειο της Ομάδας Μάχης του Queen Elizabeth με την πιθανή βρετανική πρόταση για τις φρεγάτες Type 31/Arrowhead 140 που πρόκειται να υποβάλει η Babcock προς το Πολεμικό Ναυτικό για το πρόγραμμα προμήθειας νέων φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.