Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι κατέρριψε πάνω από ρωσικό έδαφος 31 ουκρανικά drones και βομβαρδισμό ρωσικών χωριών με πυρομαχικά διασποράς!

Η Ρωσία κατέρριψε στη διάρκεια της νύκτας 31 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία εξαπολύθηκαν από την Ουκρανία εναντίον των περιφερειών Μπελγκορόντ, Μπριάνσκ και Κουρσκ που συνορεύουν με την Ουκρανία, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

Σε μια άλλη εξέλιξη, ουκρανικές δυνάμεις έκαναν χρήση πυρομαχικών διασποράς εναντίον χωριών στη νότια ρωσική περιφέρεια του Μπριάνσκ, δήλωσε ο κυβερνήτης Αλεξάντρ Μπογκομάζ μέσω της πλατφόρμας Telegram.

Δεν υπήρξαν θύματα από τις επιθέσεις, αν και σπίτια υπέστησαν ζημιές, πρόσθεσε.

Το Ρόιτερς επισημαίνει πως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες. Δεν υπήρξε άμεσα σχόλιο από την κυβέρνηση του Κιέβου.

Η Ουκρανία έχει πάρει πυρομαχικά διασποράς από τις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει δεσμευθεί να τα χρησιμοποιεί μόνο για να απωθεί συγκεντρώσεις στρατιωτών του εχθρού.

Ρώσοι αξιωματούχοι στο Μπριάνσκ και άλλες περιφέρειες, που συνορεύουν με την Ουκρανία, έχουν κατηγορήσει επανειλημμένα το Κίεβο για βομβαρδισμούς στα τυφλά από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Τα πυρομαχικά διασποράς έχουν απαγορευθεί από περισσότερες από 100 χώρες. Συνήθως απελευθερώνουν μικρές βόμβες που σκοτώνουν αδιακρίτως σε μια εκτεταμένη περιοχή. Όσες δεν εκραγούν, αποτελούν κίνδυνο για δεκαετίες.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / phοto: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί