Η φρεγάτα “Ναύαρχος Κασατόνοφ” ολοκλήρωσε επιτυχώς τις δοκιμές θαλάσσης (BINTEO)

Έχουμε αναφερθεί σε παλαιότερα άρθρα μας στις νέες φρεγάτες του Ρωσικού Ναυτικού, κλάσης Gorskov ( εδώ: https://www.el.gr/war/russia/kathelkystike-i-korveta-nayarchos-golovko/ . Ένα από τα πλοία της κλάσης είναι το πλοίο Ναύαρχος Κασατόνωφ, το οποίο και ολοκλήρωσε επιτυχώς τις δοκιμές θαλάσσης που πραγματοποιούσε και εντάχθηκε επίσημα στη δύναμη του Ρωσικού Στόλου. Τα πλοία της κλάσης είναι από τα πλέον ισχυρά που έχουν καθελκυστεί […]

Έχουμε αναφερθεί σε παλαιότερα άρθρα μας στις νέες φρεγάτες του Ρωσικού Ναυτικού, κλάσης Gorskov ( εδώ: https://www.el.gr/war/russia/kathelkystike-i-korveta-nayarchos-golovko/ .

Ένα από τα πλοία της κλάσης είναι το πλοίο Ναύαρχος Κασατόνωφ, το οποίο και ολοκλήρωσε επιτυχώς τις δοκιμές θαλάσσης που πραγματοποιούσε και εντάχθηκε επίσημα στη δύναμη του Ρωσικού Στόλου.

https://twitter.com/ASBMilitary/status/1270151925162541061

Τα πλοία της κλάσης είναι από τα πλέον ισχυρά που έχουν καθελκυστεί τελευταία με εκτόπισμα 4.500 τόνων, 2 Χ 8 UKSK κελιά κάθετων εκτοξευτών τα οποία έχουν πυραύλους Kalibr, Oniks ή Zircon( μελλοντικά ), 2 X 16 κελιά Redut δηλαδή της Ναυτικής έκδοσης του αντιαεροπορικού συστήματος S-350, 2 Χ Kashtan CIWS, 2 Χ 4 εκτοξευτές ανθυποβρυχιακών τορπιλών και 2 τηλεχειριζόμενα πολυβόλα των 14.5 χιλ.

Τα πλοία κινούνται από σύστημα πρόωσης COGAG(Combined Gas and Gas Turbines) και επιτυγχάνουν μέγιστη ταχύτητα 20 κόμβων για το μήκους 135 μέτρων πλοίο. Όλα τα πλοία της κλάσης έχουν πλήρη σουϊτα ηλεκτρονικών μέσων και ηλεκτρονικών αντιμέτρων τελευταίας ρωσικής τεχνολογίας.

Όλα τα πλοία της κλάσης θα είναι εξαιρετικές πλατφόρμες όπλων με ισχυρή αντιαεροπορική/αντιβληματική προστασία ενώ οι εξελιγμένοι πύραυλοι Oniks, Kalibr  και μελλοντικά οι υπερηχητικοί Zircon θα μπορούν να χτυπήσουν παντός είδους στόχους σε Γη και θάλασσα. Το δόγμα άλλωστε του Ρωσικού Ναυτικού παραμένει σταθερό στη θεώρηση ότι ένα πλοίο του θα πρέπει να είναι ικανό να τα βάλει με πολλαπλά εχθρικά σκάφη τα οποία θα έχουν να αντιμετωπίσουν πολλαπλούς υπερηχητικούς πυραύλους να κατευθύνονται προς αυτά.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί