• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ξεκάθαρος ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ με το βλέμμα στην Τουρκία: «Όποιος πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα πρώτα θα τον κάψουμε και μετά θα ρωτήσουμε ποιος είναι»

Ξεκάθαρος ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ με το βλέμμα στην Τουρκία: «Όποιος πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα πρώτα θα τον κάψουμε και μετά θα ρωτήσουμε ποιος είναι»

Ελληνική απάντηση που μένει να δοθεί και στην πράξη αν οι Τούρκοι τολμήσουν να επιτεθούν.

Ένα ξεκάθαρο μήνυμα, που δεν χωράει καμία ερμηνεία, προς τους Τούρκους απέστειλε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός, Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ο ίδιος διεμήνυσε ότι όποιος τολμήσει να τα βάλει με την Ελλάδα, θα πληρώσει πολύ μεγάλο κόστος.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας σε δημοσιογράφους νωρίτερα σήμερα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ σημείωσε πως οι «γείτονές μας γνωρίζουν πολύ καλά την αντίδραση που θα έχουμε, στην περίπτωση που τολμήσουν να πατήσουν στην Ελλάδα».

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κλήθηκε να εξηγήσει πώς θα αντιδράσει η Ελλάδα εάν η Τουρκία προχωρήσει σε έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

«Αν συμβούν τέτοια πράγματα η Ελλάδα θα εξασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, υπάρχει δέσμη μέτρων κλιμακούμενη. Αν θα φτάσουμε σε καθαρά στρατιωτική δράση είναι κι αυτή μια πιθανότητα, δεν την έχει αποκλείσει κανένας. Δεν υπάρχει σημειακή κρίση, θα εξαπλωθεί αμέσως, δεν είναι δυνατόν να γίνει κάτι στο Καστελόριζο και να μην εξαπλωθεί παντού».

Και συνέχισε:

«Όποιος πατήσει τα πόδια του στο έδαφός μας, πρώτα θα τον κάψουμε και μετά θα ρωτήσουμε ποιος είναι. Ο Ερντογάν κάνει αυτά που λέει και εμείς κάνουμε αυτά που λέμε εμείς. Ξέρουμε απολύτως τι θα κάνουμε και στον Έβρο, και στα νησιά και σε ανοιχτή θάλασσα

Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι συγκροτημένος στρατός, ναυτικό και αεροπορία. Πολύ δύσκολα μπορείς να τα βάλεις μαζί τους και οποίος τα βάλει θα φύγει με πολύ μεγάλο κόστος και αυτό το ξέρουν οι γείτονες».

Ο Στρατηγός Φλώρος επιχείρησε να ερμηνεύσει αυτή την επιθετική στάση των Τούρκων , που τις τελευταίες μέρες την παρατηρούμε ακόμη και κατά της Γαλλίας ανοικτά της Λιβύης:

«Οι Τούρκοι με τη συμπεριφορά τους προδίδουν και μεγάλη νευρικότητα για τις εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας τους. Όσες χώρες διετέλεσαν κάποτε αυτοκρατορίες, παρουσιάζουν συμπεριφορές που σχετίζονται με τις αναμνήσεις τους. Αυτό στη δική τους τουλάχιστον περίπτωση προκαλεί μεγάλη αστάθεια».

(φωτο:eurokinissi)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •