Ελικόπτερο King Stallion σήκωσε ένα ελικόπτερο MH-60R στα 12.000 πόδια

Ελικόπτερο τύπου MH-60R του Ναυτικού των ΗΠΑ είχε κολλήσει στο όρος Hogue μετά από αναγκαστική προσγείωσή του στο μέρος αυτό από τις 16 Ιουλίου σε σημείο που δε μπορούσε να γίνει ανάκτησή του από το έδαφος και βρισκόταν στα 12.000 πόδια ύψος ( 3.6 χλμ. περίπου ). Η πρόταση που έγινε ήταν επιχειρήσει ένα εκ των νέων, ακόμα σε […]

Ελικόπτερο τύπου MH-60R του Ναυτικού των ΗΠΑ είχε κολλήσει στο όρος Hogue μετά από αναγκαστική προσγείωσή του στο μέρος αυτό από τις 16 Ιουλίου σε σημείο που δε μπορούσε να γίνει ανάκτησή του από το έδαφος και βρισκόταν στα 12.000 πόδια ύψος ( 3.6 χλμ. περίπου ).

Η πρόταση που έγινε ήταν επιχειρήσει ένα εκ των νέων, ακόμα σε φάση δοκιμών βρίσκεται, ελικόπτερο CH-53 K King Stallion το οποίο θα ερχόταν από τη μονάδα δοκιμών  VMX-1 σε κοντινή σχετικά αεροπορική βάση του Ναυτικού για τη διενέργεια των προγραμματισμένων δοκιμών και της αξιολόγησης των νέων αυτών ελικοπτέρων που είναι απότοκα των Chinook.

Τα ελικόπτερα αυτά έχουν τη δυνατότητα να σηκώσουν έως και 7 τόνους υλικού, πράγμα που καθιστούσε το ελικόπτερο οριακά μέσα στις δυνατότητες να σηκώσει το σχεδόν 7 τόνων ελικόπτερο MH-60R του Ναυτικού των ΗΠΑ. Το CH-53 K κατάφερε να σηκώσει το ελικόπτερο από το μέρος που είχε καταπέσει και να το μεταφέρει περισσότερα από 23 μίλια μακριά από το σημείο πίσω στο αεροδρόμιο Bishop χωρίς προβλήματα με την επιχείρηση που έκανε 2 εβδομάδες να σχεδιαστεί και οργανωθεί, να είναι επιτυχής οπότε σώθηκε και το ελικόπτερο.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: USMC

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί