Χωρίς επιστροφή: Ασκήσεις πολέμου στην Πολωνία – ΒΙΝΤΕΟ

Αντιδρά η Ρωσία

Παράλληλα με τις ετοιμασίες Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Σκανδιναβία, το ΝΑΤΟ έκανε πρόβα σε σχέση με την απάντησή του σε ένα «γεγονός κρίσης» κατά την διάρκεια της άσκησης «Dragon 24» κοντά στο Korzeniewo της Πολωνίας!

Το ΝΑΤΟ διατείνεται επίσης πως θέλει να «αποτρέψει» την Ρωσία από το να επιτεθεί στην Πολωνία.

Περίπου 20.000 στρατιώτες από εννέα χώρες του ΝΑΤΟ συμμετείχαν στην άσκηση, συμπεριλαμβανομένων 15.000 από την Πολωνία και 3.500 μονάδων στρατιωτικών οχημάτων.

Οι εννέα συμμετέχουσες χώρες αποτελούνταν από την Πολωνία, την Γαλλία, την Γερμανία, την Λιθουανία, την Σλοβενία, την Ισπανία, την Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

Οι στρατιώτες έκαναν πρόβα διασχίζοντας τον ΄ποταμό Βιστούλα ως άσκηση συνεργασίας μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων σε έδαφος, θάλασσα, αέρα αλλά και και στον κυβερνοχώρο.

Δείτε βίντεο, καθώς ο πλανήτης οδηγείται όλο και πιο φανερά σε μονοπάτια χωρίς επιστροφή:

Η ΔΡΑΣΗ ΦΕΡΝΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ επιταχύνουν τη στρατιωτική τους δραστηριότητα στην Αρκτική και γενικά στα ρωσικά σύνορα, υποστηρίζει η Ρωσία, καθώς η Συμμαχία «ξεκίνησε μεγάλη στρατιωτική άσκηση στη βόρεια Ευρώπη».

Η Ρωσία, ως αντίδρασημ ενισχύει τις ένοπλες δυνάμεις της στα δυτικά και βορειοδυτικά της χώρας προκειμένου να αντιμετωπίσει το ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.

Σουηδοί και Φινλανδοί στρατιώτες συμμετέχουν στη μεγαλύτερη άσκηση του ΝΑΤΟ από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, με σκοπό να δοκιμάσουν την ικανότητα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας να θωρακίσει αμυντικά τοποθεσίες όπως αυτή στο βόρειο άκρο της Ευρώπης, όπως διαβάσατε χθες στο ΕΛ.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί