Ζελένσκι: «Αν χάσω το Μπακχμούτ θα με εξαναγκάσουν σε διαπραγματεύσεις»

Ποιοί και γιατί;;; Έχει συμφωνηθεί κάτι «κάτω από το τραπέζι»;

Στο αγαπημένο του σπορ, που είναι τα…παρακαλητά προς τα «αφεντικά» του, επέστρεψε ο ναρκομανής πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Μιλώντας στο Associated Press, προσπάθησε να δείξει πόσο σημαντική είναι η πόλη του Μπακχμούτ στο Ντονμπάς για την ουκρανική πλευρά.

Μάλιστα αποκάλυψε πως η Ουκρανία χάσει από την κατοχή της την κατεστραμμένη πλέον πόλη θα…εξαναγκαστεί να συρθεί σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία!

Θυμίζουμε ότι στο Μπακχμούτ εκτυλίσσονται εδώ και μήνες οι αιματηρότερες μάχες του πολέμου από την περασμένη Άνοιξη, όταν οι Ρώσοι απελευθέρωσαν την επίσης ισοπεδωμένη Μαριούπολη, το «στολίδι» της Αζοφικής θάλασσας.

«Αν δεν κερδίσουμε αυτή τη μάχη η Ρωσία του Βλαντίμιρ Πούτιν θα είναι σε θέση να εξασφαλίσει την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας για μια συμφωνία που θα αναγκάσει την Ουκρανία να κάνει παραχωρήσεις που δεν μπορούν να γίνουν αποδέκτες.

Ο Πούτιν θα πουλήσει τη νίκη του στη Δύση, στη ρωσική κοινωνία, στην Κίνα, το Ιράν. Αν οσμιστεί ότι είμαστε αδύναμοι, θα πιέσει ανελέητα.

Οι ΗΠΑ καταλαβαίνουν ότι αν οι ΗΠΑ σταματήσουν να μας βοηθούν δεν θα κερδίσουμε.

Με μία ήττα στη Μπακχμούτ η πίεση για συμφωνία θα έλθει και μέσα από την ουκρανική κοινωνία, που θα αισθανθεί κουρασμένη και θα θέλει λύση».

(φωτο:freepik)

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί