«Το ΝΑΤΟ ξεμένει από όπλα»!! Ο Βρετανός ΥΠΑΜ έδειξε ποιος νικάει στην Ουκρανία…

'Αθελά του βέβαια...

«Το ΝΑΤΟ πρέπει να αναγκάσει τα κράτη μέλη του να αυξήσουν τις στρατιωτικές τους δαπάνες εάν η συμμαχία θέλει να έχει ελπίδες αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τη Ρωσία», δήλωσε ο Υπουργός της Άμυνας της Βρετανίας, Μπεν Γουάλας, στη Washington Post.


«Ο κόσμος γίνεται πιο επικίνδυνος, πιο ανασφαλής και πιο ανήσυχος και ο επόμενος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ πρέπει να είναι σε θέση να παράσχει αυτή τη χρηματοδότηση για να διασφαλίσει ότι δεν θα απομακρυνθεί ποτέ».

Ο Γουάλας, ο οποίος έχει καθοδηγήσει τις προσπάθειες της Βρετανίας να εξοπλίσει την Ουκρανία, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την παροχή πυραύλων κρουζ Storm Shadow, ζήτησε ένα πιο λειτουργικό ΝΑΤΟ.

Σε αντίθεση με τις απόψεις ορισμένων άλλων αξιωματούχων του ΝΑΤΟ, ο Γουάλας είπε ότι υπάρχει πραγματική πιθανότητα η Ουκρανία να ανακτήσει επιτυχώς την Κριμαία.

Δείτε τι εξωφρενικά πράγματα ισχυρίστηκε:

«Μπορείτε να στείλετε νεαρούς άνδρες να πεθάνουν κατά δεκάδες χιλιάδες, όπου αυτό κάνουν, αλλά δεν μπορείτε να “παράξετε ως δια μαγείας” τανκς και οπλικά συστήματα που χρειάζονται».

Παραδέχθηκε ωστόσο ότι τα νατοϊκά κράτη έχουν ξεμείνει από όπλα και αναγκάζονται να αγοράζουν καινούργια, καθώς δεν μπορούν πλέον να στείλουν από τα (ανύπαρκτα) αποθέματά τους:

«Αλλά είδαμε την πραγματικότητα, η οποία είναι ότι όλοι μας ξεμένουμε από αμυντικό εξοπλισμό, πράγμα που σημαίνει ότι η Βρετανία και άλλες νατοϊκές χώρες αναγκάζονται να αγοράσουν περισσότερα όπλα για να δώσουν στους Ουκρανούς».

Έδειξε δηλαδή -έστω και άθελά του- ποιά πλευρά νικάει αυτή τη στιγμή στον ουκρανικό πόλεμο, που έχει εξελιχθεί σε μία σύγκρουση Ρωσίας-ΝΑΤΟ.

(απεμπε-EPA photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί