«Τι κάνει μερικά μίλια από τις ΗΠΑ;;»: Τα’χασαν στο CNN στη θέα ρωσικού πλοίου στην Κούβα, vid

Πως αλλάζουν οι καιροί...

Το “Perekop” είναι εκπαιδευτικό πλοίο κλάσης Smolny του ρωσικού στόλου της Βαλτικής.


Πλάνα στο διαδίκτυο δείχνουν το ρωσικό εκπαιδευτικό πλοίο “Perekop” με δόκιμους να φθάνει στον κόλπο της Αβάνας, στην Κούβα.

Οι Κουβανοί υποδέχτηκαν το ρωσικό σκάφος με κάθε επισημότητα.


Το «Perekop» ξεκίνησε το μεγάλο του ταξίδι από την Κρονστάνδη στις 20 Ιουνίου και διέσχισε τον Ατλαντικό Ωκεανό και την Καραϊβική Θάλασσα σε δύο εβδομάδες.


Προκειμένου να προσφέρει στους δόκιμους εμπειρία πεδίου, το πλοίο θα επισκεφθεί αρκετές χώρες της Καραϊβικής, της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής.

Πρόκειται προφανώς για ένα σαφέστατο μήνυμα των Ρώσων, σκοπεύοντας να «πληρώσουν» τις ΗΠΑ με το ίδιο «νόμισμα», αυξάνοντας δηλαδή την στρατιωτική τους παρουσία στην «γειτονιά» των Αμερικανών.

Προς το παρόν το μήνυμα το περνάνε με…απλά εκπαιδευτικά πλοία και διπλωματικές κινήσεις:

https://twitter.com/i/status/1679235671716777986

Μάλιστα ένας ρεπόρτερ του διεθνιστικού CNN, έχοντας πάρει θέση για να καταγράψει το…ιστορικό συμβάν στο λιμάνι της Αβάνας, αναρωτήθηκε στην κάμερα «τι κάνει ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο μερικά μίλια από τις ΗΠΑ;;; Μπορεί να έχει να κάνει με τον πόλεμο στην Ουκρανία».

Τόσο το CNN όσο και άλλα αμερικανικά μέσα ασχολήθηκαν εκτενώς με την έλευση του ρωσικού πολεμικού πλοίου, θίγοντας ως επί το πλείστον τις «ψυχροπολεμικές» μνήμες που φέρνουν στην επιφάνεια οι παρακάτω εικόνες.

Τι μεταδίδουν οι Αμερικανοί:

«Ενώ η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία οδήγησε στον εκτεταμένο εξοστρακισμό της, η κουβανική κυβέρνηση υπερασπίζεται όλο και περισσότερο τη Μόσχα. Οι δύο χώρες έχουν επίσης ανακοινώσει μια πληθώρα συμφωνιών και αντάλλαξαν αντιπροσωπείες υψηλού επιπέδου. Οι συμφωνίες περιλαμβάνουν τη δυνατότητα στη Ρωσία να μισθώσει γη στην Κούβα για έως και 30 χρόνια, να αναπτύξει παραθαλάσσιες τουριστικές εγκαταστάσεις κοντά στην Αβάνα, να ανοίξει ένα σούπερ μάρκετ με ρωσικά προϊόντα και να προμηθεύσει το νησί με καύσιμα που χρειάζονται πολύ.

Περισσότερο από εξήντα χρόνια μετά την αντιπαράθεση των ΗΠΑ και της ΕΣΣΔ για τους σοβιετικούς πυρηνικούς πυραύλους που τοποθετήθηκαν κρυφά στην Κούβα, η Ανατολή και η Δύση εξακολουθούν να ανταγωνίζονται για το ποιος θα ασκήσει μεγαλύτερη επιρροή στο νησί. Ρώσοι αξιωματούχοι λένε πως είναι αφοσιωμένοι στην Κούβα».

(scr)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί