Οι Ρώσοι επιβεβαιώνουν την ουκρανική αντεπίθεση: «Τους απωθήσαμε»

Άρχισε και επίσημα χθες το βράδυ.

Τις ουκρανικές απόπειρες επιθέσεων κατά δικών τους θέσεων στο Ντονμπάς απώθησαν οι Ρώσοι.

Μάλιστα το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας άφησε να εννοηθεί ότι οι δυνάμεις του υποχώρησαν λίγο σε μια περιοχή για λόγους τακτικής.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο ανέφερε σε ανακοίνωση ότι η Ουκρανία είχε αναπτύξει πάνω από 1.000 στρατιώτες και έως και 40 τεθωρακισμένα σε 26 απόπειρες επιθέσεων κατά μήκος της γραμμής μετώπου που εκτείνεται σε πάνω από 95 χιλιόμετρα. Ανέφερε ότι οι επιθέσεις έγιναν προς την κατεύθυνση της πόλης Σολεντάρ, που τελεί υπό την κατοχή των δυνάμεων της Μόσχας.

«Όλες οι επιθέσεις από μονάδες του ουκρανικού στρατού απωθήθηκαν. Δεν επετράπη να υπάρξει σημαντική πρόοδος στις γραμμές άμυνας των ρωσικών δυνάμεων».

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα πραγματοποίησαν μαζική επίθεση την Πέμπτη κοντά στο Soledar κατά μήκος ολόκληρης της γραμμή επαφής.

Στην ίδια ανακοίνωση, το υπουργείο αφήνει να εννοηθεί, ωστόσο, ότι οι ρωσικές δυνάμεις υποχώρησαν σε μία περιοχή του μετώπου, καταλαμβάνοντας «πιο ευνοϊκές θέσεις», όπως τις χαρακτήρισε, κοντά στην περιοχή Μπερχίφκα, βορειοδυτικά του Μπαχμούτ.

Νωρίτερα σήμερα η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μάλιαρ δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν κατά περίπου 2 χιλιόμετρα γύρω από το Μπαχμούτ αυτή την εβδομάδα και δεν έχουν εγκαταλείψει τις θέσεις τους εκεί.

(απεμπε-EPA-RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί