Οι ΗΠΑ εντατικοποιούν τη σύσταση του «νέου (νατοϊκού) ουκρανικού στρατού»!

Η Ουάσινγκτον πρόκειται να επεκτείνει τη στρατιωτική εκπαίδευση για την Ουκρανία

Το Αμερικανικό Πεντάγωνο έχει δηλώσει ότι ετοιμάζεται να επεκτείνει την εκπαίδευσή του στις ουκρανικές δυνάμεις, σημειώνοντας ότι η οδηγία θα επικεντρωθεί σε διαφορετικούς τύπους όπλων και ελιγμών εκτός από ένα πρόσφατα εγκεκριμένο πακέτο όπλων αξίας άνω των 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αν και δεν δόθηκαν πολλές λεπτομέρειες για τη νέα εκπαίδευση, στρατιωτικές πηγές αμερικανικών μέσων σημείωσαν:

«4.000 Ουκρανοί στρατιώτες είχαν πρόσφατα ολοκληρώσει οδηγίες για το αμερικανικής κατασκευής μαχητικό όχημα Bradley και το τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού Stryker, τα οποία έχουν παραδοθεί στο Κίεβο».

Ωστόσο, ερωτηθείς για την εκπαίδευση για το τανκ M1 Abrams – το οποίο η Ουάσιγκτον συμφώνησε επίσης να στείλει στην Ουκρανία παρά την αρχική απροθυμία – αξιωματούχος του Πενταγώνου είπε ότι δεν είχε καν ξεκινήσει, καθώς ο στρατός «εξακολουθεί να εργάζεται για την προμήθεια εξοπλισμού».

Θυμίζουμε πως εδώ και μήνες Ουκρανοί στρατιώτες, κατά χιλιάδες, εκπαιδεύονται σε εδάφη νατοϊκών χωρών, ως επί το πλείστον πάνω σε νατοϊκά οπλικά συστήματα.

Εξάλλου στις αρχές Μαρτίου δόθηκε το πράσινο φως για πρώτη φορά να εκπαιδευτούν Ουκρανοί πιλότοι στη χρήση F-16, παρόλο που μέχρι στιγμής καμία δυτική χώρα δεν έχει στείλει το συγκεκριμένο μαχητικό στην Ουκρανία.

(φωτο:freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί