ότι βοηθούν την ιρανική κρατική πετρελαϊκή εταιρεία να εξάγει τα προϊόντα της, αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, οι εταιρείες που έχουν χαρακτηρισθεί ότι διευκολύνουν αυτές τις εξαγωγές, οι οποίες αντιβαίνουν τις αμερικανικές οικονομικές κυρώσεις εις βάρος του Ιράν, είναι οι: Triance Petrochemical Co. Ltd (με έδρα το Χονγκ Κονγκ), Sage Energy HK Limited, (με έδρα το Χονγκ Κονγκ), Peakview Industry Co. (με έδρα τη Σαγκάη) και Beneathco DMC (με έδρα το Ντουμπάι).
«Ο πετρελαϊκός και ο πετροχημικός τομέας αποτελούν πηγές χρηματοδότησης των τρομοκρατικών ενεργειών του ιρανικού καθεστώτος σε όλο τον κόσμο και διευκολύνουν τη χρήση βίας κατά του λαού του», δήλωσε στην ανακοίνωση αυτή ο Στίβεν Μνιούτσιν, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.
Οι κυρώσεις που ανακοινώθηκαν σήμερα, επιβάλλονται κατά τεσσάρων εταιρειών που «έχουν συγκεντρωτικά μεταφέρει εξαγωγές αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων από την Κρατική Ιρανική Εταιρεία Πετρελαίου (NIOC), μια σημαντική οντότητα στη χρηματοδότηση της μονάδας αλ Κουντς, ειδικό σώμα των Φρουρών της Επανάστασης και τρομοκρατών που υποτάσσονται σε αυτήν», δήλωσε το υπουργείο Οικονομικών.
photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αυτός είναι πλέον το «δεξί χέρι» του Ζελένσκι
- «Κρατούσε τον σταυρό και οι φλόγες δεν τον άγγιξαν»! Τρομερή μαρτυρία από το Κραν Μοντανά
- Ρώσοι: Οι διαδηλώσεις στη Σερβία δείχνουν σημάδια «έγχρωμης επανάστασης»
- Κραν Μοντανά: Στον τόπο της τραγωδίας ο Ιταλός ΥΠΕΞ
- Έτσι τιμωρούν οι “φιλάνθρωποι” της Ε.Ε. όσους δεν μισούν τους Ρώσους! Video
- Μεντβέντεφ: Η Φινλανδία πρέπει να πληρώσει
- Ερντογάν: Θα έχω συζητήσεις με Τραμπ για Ουκρανία και Παλαιστίνη – “Φαραώ” ο Νετανιάχου
- ΤτΕ: Aυξήθηκαν καταθέσεις και δάνεια το Νοέμβριο
- Εθνικό Μητρώο Επιδομάτων: Τι φέρνουν στην Ελλάδα το 2026
- Πολωνία: Έτοιμη να δεχθεί 14 τραυματίες από την πυρκαγιά στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας









