Επικεφαλής Wagner: Σε λίγο καιρό η οργάνωσή μας ίσως πάψει να υπάρχει

Η ρωσική ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Βάγκνερ, αιχμή του δόρατος στη μάχη για την πόλη Μπαχμούτ στο Ντονμπάς από το περασμένο καλοκαίρι,

ενεργή σε πολέμους στην Αφρική, ίσως σύντομα να πάψει να υπάρχει, είπε ο ιδρυτής της Γεβγκένι Πριγκόζιν σε ρώσο μπλόγκερ, που μεταφόρτωσε βίντεο με τη δήλωση αυτή στην πλατφόρμα Telegram χθες Παρασκευή.

Δεν είναι σαφές πότε έκανε τη δήλωση αυτή ο κ. Πριγκόζιν, ούτε πόσο σοβαρά μιλούσε. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, είπε πως θα διέκοπτε τους βομβαρδισμούς με πυροβολικό στην Μπαχμούτ από τους «μουσικούς» του για να δείξουν οι ουκρανοί στρατιώτες την πόλη σε αμερικανούς δημοσιογράφους, προτού διευκρινίσει ότι αστειευόταν.

Ο επικεφαλής της εταιρείας μισθοφόρων έχει διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα για τον τρόπο που η Μόσχα διεξάγει τον πόλεμο στην Ουκρανία τους τελευταίους 14 μήνες.

«Τώρα, για την ανάγκη που έχουμε γενικά για οβίδες στο μέτωπο, αυτό που θέλουμε. Σήμερα φθάνουμε στο σημείο που η Βάγκνερ τελειώνει», είπε ο κ. Πριγκόζιν στον ρώσο μπλόγκερ Σίμιον Πέγκοφ.

«Η Βάγκνερ, σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα πάψει να υπάρχει. Θα περάσουμε στην ιστορία, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, συμβαίνουν αυτά τα πράγματα», συνέχισε.

Ο κ. Πέγκοφ μεταφόρτωσε το απόσπασμα στο Telegram.

Το τμήμα δημοσίων σχέσεων της εταιρείας μισθοφόρων δεν απάντησε όταν το πρακτορείο ειδήσεων Reuters του ζήτησε σχόλιο.

Ο κ. Πριγκόζιν, γνωστός για τον εριστικό τρόπο που εκφράζεται και για το σαρκαστικό του χιούμορ, χρειάστηκε προχθές Πέμπτη να εξηγήσει πως αστειευόταν όταν είπε πως θα διέτασσε τους άνδρες του να σταματήσουν να βομβαρδίζουν την Μπαχμούτ, όπου μαίνονται εχθροπραξίες από το περασμένο καλοκαίρι.

Τον Ιανουάριο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ χαρακτήρισε τη Βάγκνερ διεθνή εγκληματική οργάνωση και ανακοίνωσε πως θα δεσμεύσει τους πόρους που τυχόν διαθέτει στην αμερικανική δικαιοδοσία εξαιτίας της εμπλοκής της στον πόλεμο στην Ουκρανία.

(απεμπε – freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί