Ολοκλήρωση της ενσωμάτωσης των METEOR στα Rafale F3R

Την πρώτη επιχειρησιακή πτήση όντας οπλισμένο με 2 πυραύλους αέρος – αέρος METEOR αναρτημένους, εκτέλεσε μαχητικό αεροσκάφος Rafale έκδοσης F3R της Armee de l’Air στη Γαλλία στις 4 Μαρτίου.

Όπως ανέφερε η Γαλλική Αεροπορία, η όλη διαδικασία είχε ιδιαίτερη διαδικασία καθώς οι πύραυλοι πρέπει να μεταφερθούν από τους χώρους φύλαξης στο σημείο που βρίσκεται το αεροσκάφος και να φορτωθούν επιτυχώς στο αεροσκάφος  από τους τεχνικούς και οπλουργούς που αποτελούν το προσωπικό εδάφους υπεύθυνο γι αυτή τη διαδικασία. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, το μαχητικό αεροσκάφος απογειώθηκε φέροντας συνολικά, 2 πυραύλους METEOR  στην άτρακτό του.

Με την επιχειρησιακή αυτή δοκιμή, η έκδοση Rafale F3R μπορεί πλέον να φέρει σε επιχειρησιακή χρήση τους πυραύλους METEOR  οι οποίοι είναι ίσως οι ισχυρότεροι πύραυλοι BVR ( Beyond Visual Range)  στο δυτικό οπλοστάσιο με εμβέλεια 105 χλμ., περισσότερα για τον πύραυλο μπορείτε να διαβάσετε εδώ: https://www.el.gr/war/pyraylos-meteor-o-meteoritis-ton-eyropaiko/ .

Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σημαντική καθώς η Ελλάδα έχει αγοράσει συνολικά 18 μαχητικά αεροσκάφη Rafale έκδοσης F3R ( 6 καινούρια, 12 μεταχειρισμένα) και σημαντικό αριθμό πυραύλων αέρος-αέρος METEOR με τους οποίους θα έχει σαφές και συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι όλων των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο τουρκικό οπλοστάσιο τα οποία δεν έχουν αντίστοιχο τρόπο απάντησης.

Εφόσον τα μαχητικά θα είναι της έκδοσης F3R τότε επιβεβαιώνονται τουλάχιστον δύο θέσεις  ανάρτησης στην άτρακτο των Rafale οι οποίες θα είναι πιστοποιημένες να φέρουν τον METEOR. Άγνωστο παραμένει το αν η ελληνική πλευρά έχει ζητήσει πιστοποίηση των πυραύλων σε ακόμα δύο θέσεις ανάρτησης των πυραύλων αυτών. Σε διαμόρφωση CAP (Combat Air Patrol) ένα Rafale F3R με φόρτο τουλάχιστον 2 METEOR, 2 MICA ER και 2 MICA IR ( αργότερα MICA NG θα προστεθούν στο οπλοστάσιο), θα επιφέρουν φόβο και τρόμο στους εξ ανατολών εχθρούς της Ελλάδος.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.