• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΔΙΠΛΗ ΕΡΕΥΝΑ σε Έλληνες και Τούρκους – Ποιοι δηλώνουν ΠΙΟ έτοιμοι για πόλεμο

ΔΙΠΛΗ ΕΡΕΥΝΑ σε Έλληνες και Τούρκους – Ποιοι δηλώνουν ΠΙΟ έτοιμοι για πόλεμο

ellada_tourkia_polemos
Τι λένε για την Αγιά Σοφιά και υδρογονάνθρακες, ανησυχητικά νούμερα για Ερντογάν...

Η Κάπα Research πραγματοποίησε μια μεγάλης έκτασης έρευνα, με την οποία αναλύεται η κατάσταση που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά.

Η έρευνα είναι αρκετά σημαντική και εμείς θα επικεντρωθούμε στα Ελληνοτουρκικά και στην Αγιά Σοφιά.

Μεταξύ άλλων το κοινό κλήθηκε να τοποθετηθεί για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και να απαντήσει για τους πόρους του φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο και την προδιάθεση για χρήση στρατού σε περίπτωση καταπάτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Η ΕΡΩΤΗΣΗ: «Στο θέμα του ναού της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, εσείς με ποια από τις δύο απόψεις συμφωνείτε περισσότερο;».

Η συντριπτική πλειοψηφία (86%) των κατοίκων της Ελλάδας απάντησε ότι η Τουρκία έπρεπε να διατηρήσει την Αγία Σοφία ως μουσείο, είναι αξιοσημείωτο ότι το 45% των Τούρκων θεωρεί επίσης ότι δεν έπρεπε να μετατραπεί σε τέμενος ο ιστορικός ναός.

ΘΕΜΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ στην ανατολική Μεσόγειο:

Οι θέσεις είναι εκ διαμέτρου αντίθετες. Οι κάτοικοι της Ελλάδας θεωρούν ότι με τις έρευνες που πραγματοποιεί η Τουρκία στην περιοχή παραβιάζει το διεθνές δίκαιο της θάλασσας και έχει καταστεί παράγοντας αστάθειας στην περιοχή σε ποσοστό 91%, ενώ οι γείτονες σε ποσοστό 81% λένε ότι η Τουρκία έχει δικαιώματα στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο και σωστά κάνει έρευνες για κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου.

ΠΟΛΕΜΟΣ

Οι δύο λαοί επιθυμούν να εξαντληθούν οι πιθανότητες διαλόγου, όμως οι κάτοικοι της Ελλάδας παρουσιάζονται πιο έτοιμοι για την επέμβαση του στρατού (46%) από ότι αυτοί της Τουρκίας (35%).

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Το θέμα του κορωνοϊού ανησυχεί τους κατοίκους στην Τουρκία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα το 77% (Πολύ: 41%, Αρκετά 36%) δηλώνει ότι ανησυχεί μήπως νοσήσουν οι ίδιοι ή κάποιο μέλος της οικογένειάς τους, ενώ στην Ελλάδα είμαστε πιο… ήρεμοι, καθώς ανησυχεί το 54% αλλά μόνο το 15% δήλωσε ότι ανησυχεί πολύ.

ΗΓΕΤΕΣ

Αναφορικά με τους ηγέτες, το 95% των κατοίκων στην Ελλάδα έχει αρνητική ή μάλλον αρνητική άποψη για τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όμως είναι άξιο αναφοράς ότι στην Τουρκία, αρνητική ή μάλλον αρνητική άποψη έχει το 55%! Στον αντίποδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαίρει αποδοχής σε ποσοστό 53% στην Ελλάδα και μόλις 9% στην Τουρκία.