Ο κ. Τσίπρας τόνισε τον σεβασμό του προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τη σημασία των πρωτοβουλιών του κ.κ. Βαρθολομαίου για την προώθηση του διαθρησκειακού διαλόγου και της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, από την πλευρά του, εξέφρασε τη χαρά του για την επανασυνάντησή του με τον πρώηην πρωθυπουργό.
Κατά τη διάρκεια της συζητήσεώς τους είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις πάνω σε επίκαιρα ζητήματα, όπως σε ό,τι αφορά την κατάσταση στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή. Επεσήμαναν δε, αμφότεροι, την ανάγκη προστασίας των μειονοτήτων και των χριστιανικών κοινοτήτων στη Μέση Ανατολή.
Ο Αλέξης Τσίπρας συνοδευόταν από τον διπλωματικό σύμβουλό του Ευάγγελο Καλπαδάκη, ενώ από την πλευρά του Οικουμενικού Πατριαρχείου παρέστησαν ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και ο Μ. Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μετέβη στο Στρασβούργο, όπου απηύθυνε ομιλία στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / Γ. Μανδαλίδης / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Σόδομα και Γόμορρα»: Καταπέλτες οι Alex Jones και Tucker Carlson για την παρέα του Ζελένσκι, vid
- Κι αν τελικά αλλάξει διάθεση ο Τραμπ;
- Εντυπωσιακές εικόνες: Το ηφαίστειο Κιλαουέα της Χαβάης εκτοξεύει λάβα σε νέα έκρηξη
- Επικό ΒΙΝΤΕΟ ΑΙ με τον «ναρκομανή» Ζελένσκι στις ΗΠΑ που έχει γονατίσει το διαδίκτυο
- Hellenic Train: Ακινητοποιήθηκε η αμαξοστοιχία 310 Κιάτο – Αίγιο: Λεωφορείο παρέλαβε τους επιβάτες
- Το μυστηριώδες βουητό που «δεν θα έπρεπε να υπάρχει» σε πόλη των ΗΠΑ
- Νετανιάχου: «Το πέρασμα της Ράφα θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας»
- «Φρικιαστικό και ακαλαίσθητο»: Αντιδράσεις για το κτίριο που είναι αφιερωμένο στον Ομπάμα, vid
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης, όσο και αν επιχειρεί επικοινωνιακά να παρουσιάσει ότι η κυβέρνησή του είναι «δίπλα στον πολίτη», αποτυγχάνει παταγωδώς
- Σοκ στην Κίνα: Γυναίκα ξύπνησε από κώμα και αποκάλυψε ότι ο φίλος της…την κακοποιούσε!