Λουκέτο σε ελληνική εκκλησία στην Αυστραλία

Η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας επιβεβαίωσε ότι έκλεισε προσωρινά τον ιερό ναό του Αγίου Ραφαήλ στο Liverpool του Σίδνεϊ.

Σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Κατόπιν της συμβουλής των νομικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, ο Ναός του Αγίου Ραφαήλ θα παραμείνει κλειστός μέχρι και της αποχωρήσεως του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο δυστυχώς κατέχει τη θέση αυτή σε αντίθεση με τα όσα προβλέπει ο Κανονισμός».

Σύμφωνα με πληροφορίες ανήμερα της γιορτής των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης ο ιερέας ανακοίνωσε στο τέλος της Λειτουργίας ότι «επειδή τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου δεν υπέβαλαν όλοι τους τις παραιτήσεις τους» όπως τους είχε ζητηθεί.

Ο ιερέας λέγεται ότι δεν άφησε κανέναν άλλο να μιλήσει λέγοντας ότι μόνο ο ίδιος ως ιερέας έχει το δικαίωμα να μιλάει μέσα στο ναό.

Μέχρι χθες κανείς αρμόδιος από το συμβούλιο της εν λόγω ενορίας δεν ήταν διαθέσιμος να μιλήσει στο «Νέο Κόσμο»:

Την ίδια στιγμή από την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας έγιναν γνωστά τα εξής:

“Προς μεγάλη απογοήτευση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενορίας-Κοινότητας των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, Liverpool, στο οποίο προεδρεύει ο κ. Ιωάννης Ρεκουνιώτης, έχει προβεί τα τελευταία χρόνια σε μια σειρά παρανόμων πράξεων και αποφάσεων. Μετά από την προτροπή πολλών ενορητών, η Iερά Αρχιεπισκοπή θα επεμβαίνει, για να διασφαλίσει την ενότητα, την νομιμότητα και την τάξη στην Ενορία-Κοινότητα.

Ένα παράδειγμα των παράτυπων ενεργειών του εν λόγω Συμβουλίου είναι ότι δεν έχει καλέσει Γενική Συνέλευση για παραπάνω από 8 χρόνια, ενώ πρέπει να καλεί τη Γενική Συνέλευση ετησίως. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο οικονομικός απολογισμός της Ενορίας-Κοινότητας να μην έχει παρουσιαστεί ενόπιων των μελών της, ενώ δεν έχουν γίνει ούτε και εκλογές. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, ο Πρόεδρος και τα μέλη έχουν παρατείνει αυτοβούλως τη θητεία τους για επτά χρόνια, σε αντίθεση με τα όσα προβλέπει το καταστατικό της Ενορίας-Κοινότητας, ενώ έχουν συμπληρώσει τα κενά που κατα καιρούς δημιουργούνται στο διοικητικό συμβούλιο με ανθρώπους της δικής τους επιλογής. Παράλληλα αρνούνται να κοινοποιήσουν στην Αρχιεπισκοπή τον κατάλογο των μελών, όπως και πάλι ορίζει το Καταστατικό. Επίιπροσθέτως δεν σεβονται και αγνοούν πλήρως τους Κηδεμόνες, οι οποίοι πρέπει να έχουν την επίβλεψη των έργων και των μεγάλων δαπάνων που κατά καιρούς γίνονται από την Κοινότητα, όπως προβλέπεται ρητά από το Καταστατικό.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, για πολύ καιρό, προσπαθούσε, ακόμη και με προσωπικές παρεμβάσεις του Αρχιεπισκόπου μας κ.κ. Μακαρίου, να έρθει σε επικοινωνία με το Συμβούλιο της Ενορίας-Κοινότητας, με σκοπό να βοηθήσει για τη νομιμότητα και εξυγίανση του προβλήματος, να επιφέρει τη συμφιλίωση μεταξύ Συμβουλίου και Κηδεμόνων και κυρίως να επιτύχει τη σύγκληση της Γενικής Συνελεύσεως, ούτως ώστε να δοθεί η δυνατότητα στο λαό του Liverpool να αποφασίσει για το Νέο Διοικητικό του Συμβούλιο. Δυστυχώς όμως ο Πρόεδρος και τα μέλη του Συμβουλίου εμμένουν στις δικές τους απόψεις και αποφάσεις. Για τον λόγο αυτό, και κατόπιν της συμβουλής των νομικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και του αιτήματος του λαού του Liverpool, ο Ναός θα παραμείνει κλειστός μέχρι και της αποχωρήσεως του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο δυστυχώς κατέχει τη θέση αυτή, σε αντίθεση με τα όσα προβλέπει το Καταστατικό.

Για τελευταία φορά δημοσίως πλέον, κάνουμε έκκληση στον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να αποχωρήσουν, ούτως ώστε η Κοινότητα να ελευθερωθεί και να προχωρήσει. Παρακαλούμε επίσης το ευσεβές και ευλογημένο ποίμνιό μας στο Liverpool να δείξει κατανόηση για όσο διάστημα ο Ναός θα παραμείνει κλειστός. Οι πιστοί μας προτρέπονται να εκκλησιάζονται στις γειτονικές ενορίες του Αγίου Ιωάννου Paramatta και της Αγίας Ευφημίας Bankstown”.

Νέος Κόσμος

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.