ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ: Για πρώτη φορά συμπροσευχή-κάλεσμα! Παρών ο Έλληνας Πατριάρχης (ΒΙΝΤΕΟ)

Χριστιανοί μαζί με Εβραίους και μουσουλμάνους προσευχήθηκαν στον Γιαχβέ-Μεσσία…

Στην ταράτσα του ξενοδοχείου King David (Βασιλιάς Δαυϊδ) πραγματοποιήθηκε, για πρώτη φορά, όπως ισχυρίζεται ο Ραβίνος David Rosen στο βίντεο που βρίσκεται στο τέλος του άρθρου,  συμπροσευχή όλων των θρησκειών του Ισραήλ, με αφορμή, ΜΑΝΤΕΨΤΕ, τον κορωνοϊό.

Το «παρών» έδωσε και ο Έλληνας Πατριάρχης Ιεροσολύμων, Θεόφιλος.

Η κοινή προσευχή για όλες τις θρησκείες έλεγε μεταξύ άλλων:

Θεός (σ.σ. όπου θεός Γιαχβέ, ο Χριστός εκτός κάδρου, καθώς δεν Τον δέχονται εβραίοι και μουσουλμάνοι) του πρώτου και του τελευταίου, θεός όλων των πλασμάτων, άρχοντας όλων των γενεών.

Αυτός που αφυπνίζει όσους κοιμούνται και ξυπνά εκείνους που είναι σε αδράνεια, θεραπεύει τους άρρωστους, ανοίγει τα μάτια των τυφλών και σηκώνει όσους υποκλίνονται. Ερχόμαστε μπροστά σου με σκυμμένο το κεφάλι και με λυγισμένο ανάστημα και παρακαλούμε:

Εκατοντάδες χιλιάδες πέθαναν, εκατομμύρια αρρώστησαν. Σώσε, σε παρακαλούμε, Κύριε. Σε παρακαλούμε, Κύριε, στείλε ευημερία! Στείλε πλήρη ανάρρωση στους άρρωστους, απότρεψε την πανούκλα από τον κόσμο σου.

Σε παρακαλώ, θεέ, εσύ που μας έθρεψες σε πείνα και μας παρείχες αφθονία, μας έσωσες από τον λοιμό και μας ελευθέρωσες από σοβαρές και μακροχρόνιες ασθένειες – Βοήθησέ μας».

Στην συμπροσευχή συμμετείχαν: Ο Ραβίνος Yitzhak Yosef, ο επικεφαλής Ραβίνος του Ισραήλ Sephardi, ο Ραβίνος David Lau,  ο επικεφαλής των Ashkenazi Εβραίων του Ισραήλ και πρόεδρος του Ραβινικού Μεγάλου Δικαστηρίου, ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Ιερουσαλήμ Θεόφιλος Γ΄, ο Καθολικός Πατριάρχης Αρχιεπίσκοπος Πιερμπατίστα Πιτσαμπάλα, ο Ιμάμης Σέιχ Γκαμάλ Ελ Ουμπρά, ο Ιμάμης Σέιχ Άγκελ Αλ-Ατράς και ο πνευματικός ηγέτης των Δρούζων, Sheikh Mowafaq Tarif.

Η πρωτοβουλία έγινε σε συνεργασία του Ισραηλινού Υπουργείου Εξωτερικών με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Θρησκευτικών Ηγετών.

Όλα δείχνουν πως ο κορωνοϊός ένωσε τις τρεις μονοθεϊστικές θρησκείας του Ισραήλ και όλοι μαζί περιμένουν τον Μεσσία στον Τρίτο Ναό, σύμφωνα με την εβραϊκή παράδοση.

Δυστυχώς και οι χριστιανοί…

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί