• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΕΔΕ για τον ιερέα που ράντισε με Αγιασμό την πόλη του!!! Εναντίον του και η Μητρόπολη, vid

ΕΔΕ για τον ιερέα που ράντισε με Αγιασμό την πόλη του!!! Εναντίον του και η Μητρόπολη, vid

Γινόμαστε μάρτυρες σημείων των καιρών…

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Λαμιέων διέταξε την διενέργεια ΕΔΕ διέταξε μετά την  δημοσίευση video που δείχνει Ιερέα Ενορίας εκκλησίας της Λαμίας να «ραντίζει» την ενορία του με Αγιασμό πάνω από Πυροσβεστικό όχημα του Δήμου την παραμονή της εορτής των Θεοφανείων.

Αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου:

«Σε σχέση με βίντεο το οποίο κυκλοφόρησε και υπονοεί την εμπλοκή του Δήμου Λαμιέων σε δράσεις  ιερωμένου έχουμε να παρατηρήσουμε τα παρακάτω:

Ο συγκεκριμένος Ιερέας αιτήθηκε στις 4 Ιανουαρίου 2021  στο Δήμο την χορήγηση του συγκεκριμένου πυροσβεστικού αυτοκινήτου, για εργασίες καθαριότητας στο προαύλιο του Ιερού ναού.

Είναι η πολλοστή φορά που κατατίθεται παρόμοιο αίτημα από τον συγκεκριμένο ιερέα για την συγκεκριμένη εκκλησία, το οποίο συνήθως ικανοποιείται και μάλιστα άμεσα.

Ο Δήμος Λαμιέων ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι πρόκειται για παραπλάνηση των υπηρεσιών του Δήμου. Δεν είχε καμία ενημέρωση για τη συγκεκριμένη χρήση του πυροσβεστικού αυτοκινήτου.

Όταν ενημερώθηκε για τα συμβάντα διατάχτηκε ΕΔΕ για να φωτιστούν τα πραγματικά περιστατικά και να καταλογιστούν οι ευθύνες »

Η Ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας, η οποία τάσσεται κατά του ιερέα: 

«Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών μόλις πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ την αυτόβουλη ενέργεια κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως την παραμονή των Θεοφανείων, προέβη άμεσα στα προσήκοντα μέτρα σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες, τους ισχύοντες Νόμους της Πολιτείας και την εκκλησιαστική τάξη. Εξετάζει δε το ενδεχόμενο και περαιτέρω ενεργειών».