Euroleague: Η Ρεάλ συνέτριψε 98-65 τη Μακάμπι και η κορυφή χωράει πλέον… πέντε ομάδες

Η Ρεάλ άφησε πίσω της την προ εβδομάδος ήττα της απ’ την Μπασκόνια και συνέτριψε την Μακάμπι Τελ Αβίβ με 98-65 στο «Wizink Center» στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Euroleague, κλείνοντας ιδανικά τον α’ γύρο της στη διοργάνωση.

Στο 11-6 πλέον οι Μαδριλένοι, που δημιούργησαν συνθήκες πενταπλής (!) ισοβαθμίας στο «ρετιρέ» της βαθμολογίας της Euroleague, με τον Ολυμπιακό πρώτο, τη Ρεάλ 2η, την Μπασκόνια 3η, την Μπαρτσελόνα 4η και τη Μονακό 5η, λόγω των διαφορών στους πόντους. Στο 9-8 κι οριακά εκτός οκτάδας «έπεσαν» οι Ισραηλινοί.

Με όπλο της την εξαιρετική άμυνα, η Ρεάλ πάτησε «γκάζι» από την πρώτη περίοδο, απέκτησε μία διαφορά ασφαλείας 15 πόντων (22-7) και δεν ξανακοίταξε πίσω της… Η απόσταση με την Μακάμπι μεγάλωνε σταθερά ανά δεκάλεπτο, μέχρι το τελικό 98-65, που έδωσε στους «μερένχες» την πιο ευρεία εφετινή νίκη τους. Από 18 πόντους ολοκλήρωσαν τον αγώνα οι Μούσα (4/7 τρίπ.) και Κορνέλιε (4/5 τριπ.) για μία Ρεάλ που «έγραψε» ποσοστό 54,5% έξω από τα 6,75μ. (18/33 τριπ.). Μόνο ο Τζέιλεν Άνταμς με 15 πόντους «διασώθηκε» απ’ το «ναυάγιο» της Μακάμπι.

Τα δεκάλεπτα: 22-7, 51-34, 78-49, 98-65

Μεγάλο διπλό πήρε ο Ερυθρός Αστέρας στη Βαλένθια, επικρατώντας της τοπικής ομάδας με 77-75 στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής και κλείνοντας τον α’ γύρο της Euroleague, στο… όριο της οκτάδας με ρεκόρ 9-8. Στο 7-10 «έπεσαν» οι «νυχτερίδες» που γνώρισαν τη δεύτερη σερί ήττα τους και τρίτη στα τελευταία 4 ματς.

Ο Ερυθρός Αστέρας είχε σταθερό προβάδισμα από το ξεκίνημα του αγώνα, με τους Φίλιπ Πετρούσεφ (25π. 9ρ.) και Νεμάνια Νέντοβιτς (19π., 6 ασίστ) να σηκώνουν όλο το βάρος στην επίθεση της σερβικής ομάδας και να «μιλούν» στα κρίσιμα σημεία του αγώνα. Από την άλλη πλευρά η Βαλένθια είχε σε πολύ κακή βραδιά τον Ντούμπλιεβιτς (2 πόντοι) και παρά τις προσπάθειες του Κρις Τζόουνς (16π.), δεν μπόρεσε να βρει τα «μεγάλα» σουτ στο φινάλε του αγώνα…

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί