Πως αλλάζουν οι εποχές…! Η FIFA τιμωρεί ποδοσφαιριστές που θα στηρίξουν ΛΟΑΤΚΙ στο Μουντιάλ

Ως «επίδειξη ισχύος», «ξεκάθαρη απειλή» και «χαμηλό χτύπημα» εκ μέρους της FIFA,

περιέγραψε ο πρόεδρος της γερμανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (DFB) Μπερντ Νόιεντορφ την απόφαση της διεθνούς Ομοσπονδίας να επιβάλει αγωνιστικές ποινές στους ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα φορέσουν το περιβραχιόνιο «One Love» (για τη στήριξη στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα) στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου που διεξάγεται στο Κατάρ.

Ολλανδία, Αγγλία, Ουαλία, Γερμανία ήταν μεταξύ των διάφορων χωρών που ήθελαν οι αρχηγοί τους να φορέσουν το εν λόγω περιβραχιόνιο, αλλά με ανακοίνωσή τους έκαναν γνωστό πως δεν θα προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση για να αποφύγουν ενδεχόμενες τιμωρίες.


Σύμφωνα με το γερμανικό δίκτυο «Tagesschau», η FIFA απείλησε τις διάφορες ομοσπονδίες με τ κυρώσεις!

Η πιο «απλή» τιμωρία θα ήταν η κίτρινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή που θα φοράει το περιβραχιόνιο, ωστόσο η Παγκόσμια Ομοσπονδία δεν θα έμενε εκεί.


Ο ποδοσφαιριστής θα δεχόταν τιμωρία αποκλεισμού και θα έμενε εκτός για το επόμενο, τουλάχιστον, παιχνίδι, ενώ θα υπάρξει και ποινή αφαίρεσης βαθμών στην ομάδα.

H FIFA φρόντισε να κάνει σαφές στις διάφορες ομοσπονδίες πως πρέπει να αφήσουν στην άκρη αυτές τις σκέψεις, υποχρεώνοντάς τες να πράξουν διαφορετικά απ’ ότι ήθελαν.

(Με πληροφορίες από sportfm – φωτο:pixabay)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί