Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Τα στατιστικά για το μεγάλο ντέρμπι της Super League

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο, με την επίσημη σελίδα της Super League να κάνει γνωστά τα στατιστικά στοιχεία της αναμέτρησης.

Τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και ο ΠΑΟΚ βρίσκονται στο κυνήγι του πρωτοπόρου Ολυμπιακού, με τις δυο ομάδες τις οποίες χωρίζει ένας μόλις βαθμό να θέλουν τη νίκη, προκειμένου να μείνουν κοντά στην 1η θέση της βαθμολογίας.

Τα επίσημα στατιστικά της Super League


Στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια των δύο ομάδων ανεξάρτητα έδρας και διοργάνωσης δεν έχει επικρατήσει ο γηπεδούχος. Τα τρία είναι στην έδρα του Παναθηναϊκού, όπου ο ΠΑΟΚ πήρε νίκη στην κανονική διάρκεια του περσινού πρωταθλήματος, ισοπαλία στην αναμέτρηση για το Κύπελλο Ελλάδος και νέα ισοπαλία για τα Playoffs της Stoiximan Super League. Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του επικράτησε με 2-1 στην Τούμπα για την αναμέτρηση των Stoiximan Super League Playoffs.

Τα τελευταία χρόνια οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες τόσο για το πρωτάθλημα, όσο και για το Κύπελλο Ελλάδος χωρίς να υπάρχει μια αλληλουχία αποτελεσμάτων. Στα 20 τελευταία τους παιχνίδια για όλες τις διοργανώσεις η έδρα έχει επιβεβαιωθεί μόλις τις δέκα, με τις νίκες να είναι μοιρασμένες σε πέντε για τον Παναθηναϊκό και πέντε για τον ΠΑΟΚ.

Από τα συνολικά 75 ματς της ιστορίας τους με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό, μόλις τα οκτώ δεν είχαν τέρμα και ολοκληρώθηκαν με 0-0, ενώ οι πιο παραγωγικές ημέρες τους είναι με 7 γκολ, στο 5-2 της σεζόν 2000-01 και το 4-3 του 2014-15. Η ευρύτερη νίκη του ΠΑΟΚ σε εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι το 3-0 του 2022-23.

Ο Κριστόφ Βαζέχα με 9 γκολ είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει τις περισσότερες φορές σε αναμετρήσεις Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ και ακολουθεί ο Δημήτρης Σαραβάκος με 8. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης βρίσκεται στην 3η θέση με πέντε γκολ, όπου τα τρία είναι με τα χρώματα του Παναθηναϊκού και τα άλλα δύο ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ.

Αυτή είναι η 76η συνάντηση των δύο ομάδων από το 1959-60, όταν και καθιερώθηκε το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής/Super League. Η πρώτη αναμέτρηση της ιστορίας τους έγινε στις 7 Φεβρουαρίου 1960 στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 χάρη στο γκολ του Βαγγέλη Πανάκη.

75 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

47 ΝΙΚΕΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

18 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

10 ΝΙΚΕΣ ΠΑΟΚ

ΓΚΟΛ: 130-54

(newsit – eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί