Ο πρόεδρος της Σαχτάρ Ντόνετσκ προσφέρει 23 εκατ. στον ουκρανικό στρατό από την πώληση του Μούντρικ

Η Σαχτάρ Ντόνετσκ έβαλε στα ταμεία της ένα τεράστιο ποσό από την πώληση του Μιχάιλο Μούντρικ στην Τσέλσι, ωστόσο ο πρόεδρός της, Ρινάτ Αχμέτοφ, ανακοίνωσε πως θα διαθέσει περίπου το 1/4 του, για την ενίσχυση του στρατού της Ουκρανίας, που δίνει μάχες απέναντι στη ρωσική εισβολή.

Η Σαχτάρ Ντόνετσκ θα διαθέσει 23 εκατ. ευρώ για να βοηθήσει τους Ουκρανούς στρατιώτες και τις οικογένειές τους, δήλωσε σήμερα τη Δευτέρα (16.01) ο πρόεδρος Ρινάτ Αχμέτοφ, μια ημέρα αφότου ολοκλήρωσε τη μετεγγραφή-ρεκόρ (για το σύλλογο και το ουκρανικό ποδόσφαιρο) του εξτρέμ Μιχαίλο Μούντρικ στην Τσέλσι.

Μετά τη μετεγγραφή του Μούντρικ στην Τσέλσι, η Σαχτάρ είπε ότι «θα λάβει 70 εκατομμύρια ευρώ για τον παίκτη και άλλα 30 εκατομμύρια ευρώ προβλέπονται ως πληρωμή μπόνους».

Ο Αχμέτοφ τόνισε ότι τα χρήματα θα διατεθούν ως μέρος ενός έργου με τίτλο «Η Καρδιά του Αζόβσταλ», με στόχο «να βοηθήσει τους υπερασπιστές της Μαριούπολης και τις οικογένειες των πεσόντων στρατιωτών».

«Διαθέτω 25 εκατομμύρια δολάρια (σ.σ. 23. εκατ. ευρώ) σήμερα για να βοηθήσω τους στρατιώτες μας, τους υπερασπιστές και τις οικογένειές τους», είπε χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα του συλλόγου.

«Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη διαφορετικών αναγκών,από την παροχή ιατρικής και προσθετικής θεραπείας και ψυχολογικής υποστήριξης μέχρι την ικανοποίηση συγκεκριμένων αιτημάτων. Για να διασφαλιστεί η διαφάνεια, το έργο θα επιβλέπει μια επαγγελματική ανεξάρτητη ομάδα που θα είναι σε επαφή με τους υπερασπιστές της Αζοβστάλ, τις οικογένειές τους, τους παρόχους φροντίδας και τους εθελοντές», πρόσθεσε.

Ο Αχμέτοφ πρόσθεσε ότι η Σαχτάρ θα παίξει ένα φιλικό με την Τσέλσι στο «Donbass Arena» στο «ουκρανικό Ντόνετσκ».

(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί