Μέσι VS Ρονάλντο: Σήμερα το φιλικό του… αιώνα

Η αντιπαλότητα μεταξύ του Λιονέλ Μέσι και του Κριστιάνο Ρονάλντο κυριάρχησε στο ποδόσφαιρο για περισσότερο από μια δεκαετία.

Και σήμερα (19:00) οι φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν άλλη μια αναμέτρηση μεταξύ του Αργεντινού και του Πορτογάλου, που μπορεί να μην είναι η τελευταία φορά που αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον.

Μετά από 20 χρόνια στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, ο Ρονάλντο «μετακόμισε» στην Αλ-Νασρ της Σαουδικής Αραβίας, λύνοντας το συμβόλαιό του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και ο πρώτος του αγώνας στη Μέση Ανατολή θα είναι κόντρα στον μεγάλο αντίπαλο του.

Η Παρί Σεν Ζερμέν του Μέσι αντιμετωπίζει μια μικτή ομάδα Αλ Χιλάλ-Αλ Νασρ (RIYADH ST XI) σε έναν αγώνα επίδειξης, δίνοντας στον Μέσι και τον Ρονάλντο την ευκαιρία να «αναζωπυρώσουν» την παλιά αντιπαλότητά τους στο «El Clasico», όταν έπαιξαν για την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης, αντίστοιχα.

Χωρίς να έχει ο Μέσι πια τίποτα να αποδείξει στην Ευρώπη ή στη διεθνή σκηνή, υπάρχει επίσης η εικασία ότι η Αλ Χιλάλ θέλει να φέρει τον 35χρονο στη Σαουδική Αραβία όταν λήξει το συμβόλαιό του με την Παρί Σεν Ζερμέν στο τέλος της σεζόν.

Ο Μέσι και ο Ρονάλντο κέρδισαν κάθε βραβείο Χρυσής Μπάλας από το 2008-2017 μέχρι που ο μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης Λούκα Μόντριτς έσπασε την ηγεμονία τους και ο Αργεντινός κέρδισε από τότε άλλα δύο για να προηγηθεί με 7-5 έναντι του Πορτογάλου αντιπάλου του στην κούρσα για να γίνει ο καλύτερος παίκτης του κόσμου.

Όταν οι δυο τους, αναμετρήθηκαν για πρώτη φορά το 2008 ως νέοι που προσπαθούσαν να αφήσουν το στίγμα τους, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Μπαρτσελόνα αναδείχτηκαν ισόπαλες 0-0 στο Champions League.

Από τότε, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δύο δεν συμμετείχαν ποτέ σε ισοπαλία χωρίς γκολ για τους συλλόγους και τις εθνικές τους ομάδες σε αξέχαστους αγώνες με εκατομμύρια να παρακολουθούν τους δύο σπουδαίους άσους στην ακμή τους.

(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί