FIFA και UEFA καταδικάζουν την ένοπλη επίθεση στα γραφεία της τουρκικής ομοσπονδίας

Η FIFA η UEFA προχώρησαν σε κοινό δελτίο τύπου μέσω του οποίου καταδικάζουν την ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε τη περασμένη Πέμπτη (1/9) στα γραφεία της τουρκικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

Στην ανακοίνωση τους FIFA και UEFA εκφράζουν τη συμπαράσταση τους στους ανθρώπους του τουρκικού ποδοσφαίρου ενώ δήλωσαν αποτροπιασμένοι για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα το μεσημέρι της Πέμπτης (1/9).

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη (1/9) άγνωστοι εισέβαλαν στα γραφεία της τουρκικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ανοίγοντας πυρ την ώρα που συνεδρίαζε το διοικητικό συμβούλιο, ενώ μια σφαίρα πέρασε πάνω από το κεφάλι του Χαμίτ Αλτιντόπ. Από την ένοπλη επίθεση δεν υπήρξαν τραυματίες ή θύματα ενώ οι αρχές αναζητούν τα ίχνη των δραστών.

Η ανακοίνωση της FIFA και UEFA

«Αν και είμαστε ανακουφισμένοι, που γνωρίζουμε ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί, λυπούμαστε που υπάρχουν ακόμα άνθρωποι, ικανοί να διαπράξουν τέτοιες πράξεις βίας κατά της ζωής και της ασφάλειας άλλων ανθρώπων. Η FIFA και η UEFA καταδικάζουν αυτά τα βίαια γεγονότα και επιθυμούν να εκφράσουν την πλήρη υποστήριξή τους στην TFF και το προσωπικό της σε αυτήν την δύσκολη στιγμή. Η βία είναι μια μάστιγα που δεν γίνεται ανεκτή σε καμία περίπτωση», αναφέρεται στο μήνυμα των δύο διεθνών φορέων του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

(Newsit – φωτο:pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί