Στο Ντουμπάι βγαίνει στον δρόμο ρομπότ-αστυνομικός με Α.Ι.! Ποιους θα ελέγχει (video)

Η οδήγηση του ποδηλάτου χωρίς κράνος στο Ντουμπάι μπορεί σύντομα να προσελκύσει το βλέμμα ενός ρομποτικού αστυνομικού που λειτουργεί με AI. Η πόλη λανσάρει ένα ρομπότ αναγνώρισης προσώπου στους δρόμους της, σχεδιασμένο να καταγράφει τις κυκλοφοριακές παραβάσεις αναβατών ποδηλάτων και ηλεκτρικών σκούτερ.

Το ρομπότ θα βγει στη δημόσια παραλία του Ντουμπάι και θα συνδέει τους παραβάτες με τα βιομετρικά δελτία ταυτότητας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Η αποστολή του θα είναι να καταγράφει ανθρώπους που συγκεντρώνονται σε ποδηλατικές πίστες, οδηγούν ή παρκάρουν τα σκούτερ και τα ποδήλατά τους σε μη εξουσιοδοτημένες περιοχές και πηγαίνουν πάρα πολλούς φίλους τους βόλτα με το ίδιο ποδήλατο.

Η Αρχή Δρόμων και Μεταφορών της πόλης (RTA) ξεκίνησε μια δοκιμή του ρομπότ την περασμένη εβδομάδα, αναφέρει το Gulf News .

Ο Hamad Alafeefi, διευθυντής του Τμήματος Διοίκησης και Ελέγχου Επιχειρήσεων της RTA, είπε ότι κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου, οι αρχές δεν θα επιβάλλουν πρόστιμα αλλά θα μελετήσουν την ακρίβεια και το ποσοστό λάθους της ανίχνευσης-αναγνώρισης προσώπου.

«Το ρομπότ αποτελείται από μια κάμερα που παρακολουθεί 24-7 με βάση τεχνητή νοημοσύνη, που θα αναλύει την εικόνα του βίντεο», ανέφερε ο Alafeefi. Ενώ συμπλήρωσε ότι με βάση τις περιπτώσεις στις οποίες έχει εκπαιδευτεί, θα εντοπίζει αυτόματα τις παραβιάσεις και θα ενημερώνει την υπηρεσία RTA.

Το ρομπότ είναι εξοπλισμένο με αισθητήρες κίνησης για ασφαλείς ελιγμούς, ενώ το τμήμα εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει διαφορετικές τεχνολογίες κατά τη δεύτερη φάση των δοκιμών.

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό video

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί