• Αρχική
  • Άρθρα
  • Το Ιράν ετοιμάζει διαστημικές κάψουλες για αποστολή ανθρώπων στο διάστημα

Το Ιράν ετοιμάζει διαστημικές κάψουλες για αποστολή ανθρώπων στο διάστημα

Το Ιράν ξεκίνησε να κατασκευάζει διαστημικές κάψουλες για αποστολή Ιρανών αστροναυτών στο διάστημα, ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός.

Ο υπουργός Πληροφοριών και Τεχνολογιών Επικοινωνίας του Ιράν, Μοχάμαντ Γιαβάντ Αζάρι Γιαχρομί, ανακοίνωσε πως έχουν ξεκινήσει τη δημιουργία διαστημικών θαλάμων, που θα μπορούν να μεταφέρουν αστροναύτες στο διάστημα.

«Σήμερα μπορούμε να ανακοινώσουμε το εξής. Σήμερα έχουμε κατευθύνει το ερευνητικό κέντρο του υπουργείου των Επιστημών στη δημιουργία πέντε διαστημικών θάλαμων για τη χώρα μας, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, ώστε να μεταφέρουμε ένα άτομο σε τροχιά 190 χιλιομέτρων» ανέφερε το ιρανικό πρακτορείο ISNA.

Το Ιράν είχε ετοιμάσει ήδη έξι δορυφόρους για εκτόξευση στο διάστημα και σκοπεύει να εκτοξεύσει στο διάστημα νέους δορυφόρους μέχρι το τέλος του τρέχοντος Ιρανικού έτους, το οποίο συμπίπτει με την 19η Μαρτίου.

Όπως δήλσε ο υπουργός, το Ιράν σχεδιάζει να στείλει έναν αστροναύτη στο διάστημα, όμως με βοήθεια άλλων χωρών θα μπορούσε να το πραγματοποιήσει, αναφέροντας τη Ρωσία, ως μία από τις χώρες από τις οποίες σκοπεύει να λάβει βοήθεια στην αποστολή ενός Ιρανού αστροναύτη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

photo pexels