Ρωσικούς κινητήρες για διαστημικούς πυραύλους θα προμηθευτούν οι ΗΠΑ το 2021

Στην προμήθεια κινητήρων για διαστημικούς πυραύλους θα προχωρήσει προς τις ΗΠΑ η ρωσική εταιρεία Energomash, που ανήκει στη Roscosmos.

Η Energomash, τμήμα της κρατικής διαστημικής εταιρείας Roscosmos, με εξειδίκευση στην έρευνα και την παραγωγή καθώς και σημαντική εταιρεία κατασκευής πυραύλων, σχεδιάζει να προμηθεύσει στις ΗΠΑ έξι κινητήρες RD-180 για πυραύλους Atlas V και τέσσερις κινητήρες RD-181 για οχήματα εκτόξευσης Antares το 2021 , σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στον ιστότοπο των κρατικών προμηθειών.


Σύμφωνα με τα εν λόγω στοιχεία, η Energomash σχεδίαζε να ασφαλίσει τη μεταφορά έξι κινητήρων RD-180 και τεσσάρων RD-181 το 2021.

Τον Ιανουάριο, η Energomash ανακοίνωσε πως, σχεδιάζει να παραδώσει έξι κινητήρες RD-180 στις ΗΠΑ το 2020, αλλά δεν έγινε καμία περαιτέρω αναφορά για τη μεταφορά τους.

Οι ρωσικοί κινητήρες που έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι τώρα από τις ΗΠΑ
Ο κινητήρας RD-180 χρησιμοποιείται στο πρώτο στάδιο του πυραύλου Atlas V.


Συνολικά, σύμφωνα με την εταιρεία Energomash, 116 κινητήρες έχουν παραδοθεί στις ΗΠΑ από το 1999, εκ των οποίων 92 έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί.

Ο κινητήρας RD-181 τοποθετείται στο πρώτο στάδιο του πυραύλου Antares (δύο σε κάθε ένα). Συνολικά, 22 κινητήρες έχουν παραδοθεί στις ΗΠΑ από το 2015, εκ των οποίων 16 έχουν χρησιμοποιηθεί.

sputnik/ photo pexels

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί