• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μαντέψτε ποιοι κοσμοναύτες θα σπάσουν το ρεκόρ διαστημικών περιπάτων το 2021 στον ISS

Μαντέψτε ποιοι κοσμοναύτες θα σπάσουν το ρεκόρ διαστημικών περιπάτων το 2021 στον ISS

iss
Το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού θα εκτελέσει δύο διαστημικούς περίπατους τον Ιανουάριο του 2021, ενώ Ρώσοι θα κάνουν επτά.

Το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) θα προχωρήσει στην εκτέλεση δύο διαστημικών περιπάτων τον Ιανουάριο του 2021, δήλωσε εκπρόσωπος της NASA στο πρακτορείο Sputnik.

Το 2020 το πλήρωμα του ISS πραγματοποίησε οκτώ διαστημικούς περιπάτους, εκ των οποίων οι επτά αφορούσαν το πρόγραμμα των ΗΠΑ και ένας το ρωσικό πρόγραμμα.

Ο εκπρόσωπος της NASA δήλωσε πως οι διαστημικοί περίπατοι του Ιανουαρίου θα διεξαχθούν από τους Αμερικανούς αστροναύτες Μάικ Χόπκινς και Βίκτορ Γκλόβερ.

Τον Νοέμβριο, ένα προκαταρκτικό πρόγραμμα για τον ISS που εκπονήθηκε από τη ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos και αποκτήθηκε από το πρακτορείο Sputnik, αποκάλυψε ότι οι Ρώσοι κοσμοναύτες σχεδιάζουν να σπάσουν το ρεκόρ στον αριθμό των διαστημικών περιπάτων από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το 2021, εκτελώντας επτά.

Εκτός από τους Αμερικανούς Χόπκινς και Γκλόβερ, το πλήρωμα του ISS περιλαμβάνει επί του παρόντος τους Ρώσους κοσμοναύτες Σεργκέι Ριζίκοφ και Σεργκέι Κουντ-Σφέρτσκοφ, τις Κάθλιν Ρούμπινς και Σάρον Γουόκερ από τις ΗΠΑ, καθώς και τον Σόιτσι Νογκούτσι από την Ιαπωνία.

sputnik/ photo video screenshot