Η Ιαπωνία θα δοκιμάσει το σύστημα AI προειδοποίησης αρκούδων μετά από ρεκόρ επιθέσεων

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 200 τραυματίστηκαν σε επιθέσεις από αρκούδες τον περασμένο χρόνο.


Η Ιαπωνία πρόκειται να δοκιμάσει ένα σύστημα προειδοποίησης αρκούδας με τεχνητή νοημοσύνη μετά από έναν αριθμό ρεκόρ επιθέσεων σε ανθρώπους τον περασμένο χρόνο, καθώς τα ζώα αγωνίζονται να βρουν τις βασικές τροφές τους.

Ένα πιλοτικό σύστημα στην επαρχία Toyama, στην κεντρική Ιαπωνία , θα παρακολουθεί ζωντανές ροές από κυβερνητικές, δημοτικές και ιδιωτικές κάμερες ασφαλείας για να εντοπίσει τις αρκούδες που κινούνται σε περιοχές κοντά σε ανθρώπους και να στέλνει άμεσες προειδοποιήσεις στις αρμόδιες τοπικές αρχές, την αστυνομία και τους κυνηγούς. Η τεχνητή νοημοσύνη θα χρησιμοποιηθεί επίσης για την παρακολούθηση των μοτίβων κίνησης των αρκούδων και για την προσπάθεια πρόβλεψης του μελλοντικού τους τόπου.

Εάν το πρόγραμμα είναι επιτυχημένο, θα εφαρμοστεί και σε άλλες περιοχές της χώρας με σημαντικούς πληθυσμούς αρκούδων.

Υπήρξαν 219 θύματα και έξι θάνατοι από επιθέσεις αρκούδων σε 19 νομούς το έτος έως τον Μάρτιο, οι υψηλότεροι αριθμοί που έχουν καταγραφεί από τότε που κατέστησαν διαθέσιμα στοιχεία σε εθνικό επίπεδο.

Οι κυμαινόμενες συγκομιδές αρκούδων βασικών τροφίμων , καθώς και η ερήμωση της υπαίθρου, έχουν αναφερθεί ως παράγοντες στην αύξηση των συναντήσεων με τα ζώα. Η σταθερή πτώση του αριθμού των παιδιών σε επαρχιακές πόλεις και χωριά, των οποίων η πιο θορυβώδης συμπεριφορά βοηθά να κρατηθούν μακριά οι αρκούδες, πιστεύεται από τους ειδικούς ότι είναι ένας άλλος παράγοντας.

Ένα άλλο σύστημα επιτήρησης τεχνητής νοημοσύνης δοκιμάζεται στην πόλη Hanamaki στη βορειοανατολική νομαρχία Iwate, με 30 κάμερες εγκατεστημένες κατά μήκος ποταμών που τρέχουν από τα κοντινά βουνά προς την πόλη.

Αρκούδες εντοπίζονται συχνά κατά μήκος των ποταμών και αποστέλλονται ειδοποιήσεις σε σταθμό παρακολούθησης και κατοίκους της περιοχής. Η πόλη συνεργάζεται με την κατασκευή συστημάτων ασφαλείας για μέτρα για να αποτρέψει τα πλάσματα να εισέλθουν στην πόλη χωρίς να τα σκοτώσουν.

Μια επίθεση από μια αρκούδα σε ένα μικρό φορτηγό στο βόρειο νησί Χοκάιντο στις 28 Απριλίου καταγράφηκε στο ταμπλό της. Το δραματικό βίντεο απαθανάτισε επίσης αυτό που φαινόταν να είναι ένα μικρό που μόλις είχε διασχίσει τον ορεινό δρόμο μπροστά από το φορτηγό και η επίθεση με μεγάλη ταχύτητα μπορεί να ήταν ενέργειες μιας προστατευτικής μητέρας. Ο οδηγός ακούγεται να φωνάζει, «Έρχεται ξανά. αυτό δεν είναι καλό!” καθώς η αρκούδα φαίνεται να καταδιώκει με μανία το όχημα που υποχωρεί.

Το Χοκάιντο φιλοξενεί καφέ αρκούδες Ussuri, πολύ μεγαλύτερες από τις μαύρες αντίστοιχές τους στην υπόλοιπη Ιαπωνία. Μπορούν να ζυγίσουν πάνω από 300 κιλά και να τρέξουν με ταχύτητες έως και 50 χλμ/ώρα.

Τρεις ημέρες πριν από την επίθεση στο φορτηγό, ο Masato Fukuda, ένας 50χρονος αθλητής του καράτε, κατάφερε να τρομάξει δύο μαύρες αρκούδες στο Χοκάιντο κλωτσώντας μία από αυτές στο κεφάλι.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί