Έφτιαξαν μέχρι και ποδήλατο με ενσωματωμένη Τεχνητή Νοημοσύνη των Πραγμάτων!

Αν νομίζετε ότι θα έχετε τουλάχιστον τη δυνατότητα να μετακινείστε εντός των ορίων των πόλεων των 15 λεπτών, χωρίς έλεγχο, με το ποδήλατό σας, όταν θα απαγορευτούν για κλιματικούς λόγους τα αυτοκίνητα, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε...

Η κινέζικη εταιρία Urtopia αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα την πρώτη της εφαρμογή που ουσιαστικά θα αποτελεί “συγκυβερνήτη” στο ebike!

Το ChatGPT του OpenAI ήταν ανοιχτό στο κοινό μόνο από τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, ωστόσο το chatbot τεχνητής νοημοσύνης φαίνεται να είναι ήδη παντού. Στο Eurobike την περασμένη εβδομάδα, η κινεζική Urtopia αποκάλυψε την πρώτη της εφαρμογή ως συγκυβερνήτης ebike.

Η τεχνολογία που είχε εφαρμοστεί εδώ και χρόνια και στην οποία ενσωματώθηκε το ChatGPT

Η Urtopia ξεκίνησε το 2021 με ένα ebike που ήταν ουσιαστικά ένας κορυφαίος υπολογιστής με ρόδες. Χάρη σε ένα ζευγάρι μικροφώνων στην ενσωματωμένη οθόνη LCD, οι αναβάτες μπορούσαν επίσης να μιλήσουν στο e-bike τους καθώς έστριβαν το κεφάλι τους στους δρόμους της πόλης.

Στην πραγματικότητα, οι φωνητικές αλληλεπιδράσεις περιορίζονταν σε πράγματα όπως η αλλαγή των επιπέδων υποβοήθησης, τα φλας, οι ρυθμίσεις έντασης του ενσωματωμένου ηχείου και η ασφάλιση του ebike. Αλλά αυτή η τεχνολογία επέτρεψε τώρα στην Urtopia να πάρει μαζί και το ChatGPT.

«Το σύστημα ελέγχου της Urtopia είναι πλήρως αυτο-αναπτυγμένο και ολοκληρωμένο», μας είπε η εταιρεία. “Ως το πρώτο ebike που διαθέτει αναγνώριση φωνής, η Urtopia μπορεί να αλληλεπιδράσει με το ChatGPT μέσω της προηγμένης τεχνολογίας αναγνώρισης φωνής, δημιουργώντας μια πραγματικά έξυπνη και ανταποκρινόμενη εμπειρία ποδηλάτου. Αυτή η καινοτόμος ενοποίηση επιτρέπει στην Urtopia να είναι ένα ποδήλατο με μυαλό, κάνοντάς το να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπο.”

Αυτή η δυνατότητα δεν είναι ακόμα διαθέσιμη στους αναβάτες, το ebike που ανακοινώθηκε στο Eurobike ήταν μια επίδειξη για την τεχνολογία AIoT (Τεχνητή Νοημοσύνη των Πραγμάτων) της Urtopia και έκανε χρήση του εταιρικού λογαριασμού ChatGPT της εταιρείας.

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί