Ανακαλύφθηκε περίεργο πλάσμα στην άβυσσο των ωκεανών – Με τι μοιάζει

Με βάση απογραφή των ωκεανών υπολογίστηκε ότι από 2,2 εκατομμύρια είδη που υπάρχουν στους ωκεανούς της Γης, μόνο 240.000 έχουν περιγραφεί από τους επιστήμονες


Μια ομάδα θαλάσσιων ερευνητών ανέφερε ότι ανακάλυψε περίπου 100 πιθανά νέα είδη στα ανοικτά των ακτών της Νέας Ζηλανδίας αφού πέρασαν εβδομάδες σε ένα σκάφος αναζητώντας νέες μορφές ζωής μέσα στη βαθιά θάλασσα.

Μια από τις συγκλονιστικές ανακαλύψεις ήταν ένα πλάσμα σαν αστέρι.

“Είναι ακόμα ένα μυστήριο. Δεν μπορούμε καν να το κατατάξουμε σε κάποια οικογένεια. Δεν ξέρουμε πού βρίσκεται το δέντρο [της ζωής του] ακόμα, οπότε αυτό θα είναι ενδιαφέρον”, δήλωσε ο Daniel Moore, διευθυντής επιστήμης της αποστολής του Ocean Census.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο Bounty Trough (που βρίσκεται στα ανοιχτά της Νέας Ζηλανδίας), μήκους 500 μιλίων (800 χιλιομέτρων), ανατολικά του Νότιου Νησιού, το οποίο είχε εν μέρει εξερευνηθεί νωρίτερα.

Ενώ έψαχναν για νέα είδη, βρήκαν επίσης ένα εκπληκτικό πλάσμα σαν αστέρι τον Φεβρουάριο άλλα και άλλα περίεργα πλάσματα (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ) .

Ο Δρ Μουρ είπε: “Έχετε αυτή τη μεγάλη περιοχή στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής της Νέας Ζηλανδίας, όπου υπάρχει απλώς απόλυτη έλλειψη δεδομένων. Δεν γνωρίζουμε τίποτα γι ‘αυτό.”

Η απογραφή των ωκεανών επικεντρώνεται στον εντοπισμό 100.000 άγνωστων ειδών τα επόμενα 10 χρόνια.

Η ομάδα των ερευνητών πήγε βαθιά μέσα στη θάλασσα για να αναζητήσει νέα είδη ψαριών, καλαμαριών, μαλακίων και κοραλλιών. Δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει τα ευρήματα αποτελούν νέα είδη.

Ένα εύρημα εξέπληξε τους επιστήμονες που αρχικά «θεώρησαν ότι ήταν ένας τύπος θαλάσσιου αστεριού ή θαλάσσιας ανεμώνης, αποκαλώντας το μυστήριο».

Σε δήλωση στο Δίκτυο Μουσείων του Κουίνσλαντ, η Δρ Michela Mitchell, είπε ότι θα μπορούσε να είναι ένας τύπος κοραλλιών βαθέων υδάτων που ονομάζεται octocoral.

Είπε: “Ακόμα πιο συναρπαστικά, θα μπορούσε να είναι μια εντελώς νέα ομάδα έξω από το οκτοκοράλιο. Εάν είναι, αυτό είναι ένα σημαντικό εύρημα για τη βαθιά θάλασσα και μας δίνει μια πολύ πιο ξεκάθαρη εικόνα της μοναδικής βιοποικιλότητας του πλανήτη.”

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι υπάρχει ένα κενό στην κατανόηση της επιστημονικής γνώσης για τους ωκεανούς.

Η απογραφή των ωκεανών υπολόγισε ότι από τα 2,2 εκατομμύρια είδη στους ωκεανούς της Γης, μόνο 240.000 έχουν περιγραφεί από τους επιστήμονες.

(με πληροφορίες από geo. tv / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί