Το μυστήριο του μικροσκοπικού σκελετού της Ατακάμα – Ο ισχυρισμός ερευνητή ότι πρόκειται για “εξαφανισμένη φυλή”

Ο μυστηριώδης, επιμήκης σκελετός Ατακάμα της Χιλής μπορεί να ήταν κάποτε μια μικρή κατηγορία χερσαίων ανθρωποειδών που ζούσε στις ψηλές σπηλιές των Νοτιοαμερικανικών Άνδεων, σύμφωνα με τον άνθρωπο που έχει περάσει μια δεκαετία μελετώντας το ον.

Αυτός ο Ισπανός επιχειρηματίας και ερευνητής που τώρα είναι ιδιοκτήτης της απόκοσμης, αλλά μικροσκοπικής, σκελετικής μούμιας έκανε γνωστή τη νέα του θεωρία στο ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο Mitele στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

Συγκλονιστικές ιστορίες προέλευσης ακολουθούν τον «σκελετό της Ατακάμα» της Χιλής από τότε που η μούμια «εξωγήινου» μήκους μόλις έξι ιντσών ελήφθη για πρώτη φορά από μια εγκαταλελειμμένη εκκλησία στην πόλη-φάντασμα Λα Νόρια, 3.225 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας στην άνυδρη έρημο Ατακάμα.

Ωστόσο, επτά ειδικοί στην ανατομία και την ανθρωπολογία των βρεφών υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει τίποτα ασυνήθιστο στον σκελετό, με το παρατσούκλι «Ata».

Ένας ειδικός χαρακτήρισε τη νέα θεωρία «παράλογη», λέγοντας στην DailyMail ότι «δεν βασίζεται σε επιστημονικά στοιχεία ή απλώς στη γνώση της φυσιολογικής ανατομικής ανάπτυξης των μωρών».

Με βάση μια αξιολόγηση από τη βιολογική ανθρωπολόγο Siân Halcrow και τους συναδέλφους της, η οποία περιελάμβανε τη μέτρηση μήκους 6 ιντσών από το κεφάλι μέχρι τη φτέρνα της μικροσκοπικής μούμιας Ata, ο σκελετός πιθανότατα ανήκε σε έμβρυο ή πρόωρο βρέφος που πέθανε λιγότερο από τέσσερις μήνες στην εγκυμοσύνη

«Υπολογίσαμε το μήκος του μηριαίου οστού και υπολογίσαμε ότι το έμβρυο θα ήταν περίπου 15 εβδομάδων ενδομήτριας κύησης», εξήγησε ο Halcrow στο DailyMail, «τόσο πολύ πρόωρο».

Αν και οι λεπτομέρειες είναι ασαφείς, ένας επιχειρηματίας με έδρα τη Βαρκελώνη ονόματι Ramón Navia-Osorio Villar πιστεύεται ότι αγόρασε τη μούμια από τον κυνηγό θησαυρών Oscar Muñoz, ο οποίος είχε πάρει το πτώμα 6 ιντσών από την πόλη-φάντασμα Atacama το 2003.

Ο κυνηγός και λάτρης των UFO, ο Navia-Osorio πρωτοστάτησε στη δημοσίευση μιας έκθεσης για τον «σκελετό της Atacama» το 2013 μέσω της οργάνωσης UFO της οποίας ηγήθηκε: το Ινστιτούτο Εξωβιολογικής Έρευνας και Μελέτης (IIEE).

Αυτή η αναφορά, «The Anthropomorphic Being From Atacama», ακολουθήθηκε από μια πιο εμπεριστατωμένη, αξιολογημένη μελέτη που διεξήχθη από μια ομάδα στο Στάνφορντ πέντε χρόνια αργότερα

Η μελέτη του Στάνφορντ, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Genome Research, πυροδότησε τόσο άμεσο διάλογο που οι συγγραφείς εξέδωσαν μια δήλωση που την υπερασπίστηκαν λίγες μέρες αργότερα.

Τελικά, η ανάλυσή τους ήταν σκεπτικιστική για τυχόν εξωγήινους ισχυρισμούς, ωστόσο, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι τα γονίδια του Ata ήταν αρκετά συνδεδεμένα με τη Γη και εμφάνιζαν σημάδια ασυνήθιστων μεταλλάξεων που συνδέονται με νανισμό και σκολίωση.

Αλλά ο καθηγητής Halcrow σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμία ορατή ένδειξη ότι τέτοιες γενετικές μεταλλάξεις είχαν αποτέλεσμα – ή θα είχαν τόσο νωρίς στην εμβρυϊκή ανάπτυξη.

Το μεγάλο και λεπτό κρανίο του Ata, αν και μπορεί να μοιάζει με ένα κλασικό «γκρι εξωγήινο» στον μέσο άνθρωπο, αναφέρεται ότι δεν είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστο για τους γιατρούς που είναι εξοικειωμένοι με την ανάπτυξη των βρεφών, όπως οι μαιευτήρες ή οι μελετητές της ανθρώπινης ανατομίας.

Στο ισπανικό τηλεοπτικό πρόγραμμα « Cuarto Milenio » το περασμένο Σάββατο, ο Navia-Osorio είπε στους οικοδεσπότες ο Ata μπορεί να προέρχεται από μια εξαφανισμένη φυλή μικροσκοπικών ανθρώπων που κατοικούν σε σπήλαια.

«Ήταν πολύ μικροί άνθρωποι που ζούσαν σε σπηλιές και έβγαιναν μόνο τη νύχτα», είπε ο Navia-Osorio, «εξ ου και τα περίεργα αμυγδαλωτά μάτια του».

Ο Navia-Osorio, ο οποίος έχει γράψει πολλά βιβλία για UFO και εξωγήινους, είπε στους θεατές του Cuarto Milenio ότι άκουσε αυτή τη θεωρία μέσω «ενός εγγενούς φίλου από τη φυλή Aymara», ο οποίος του είπε «ότι αυτά τα όντα ζούσαν με τους προγόνους τους πριν από τους Ισπανούς, που έφτασαν ως άποικοι»

Για τουλάχιστον 800 χρόνια, και δυνητικά χιλιετίες, οι ιθαγενείς Aymara ζουν στο οροπέδιο Altiplano στα υψίπεδα των Άνδεων, σε μια περιοχή που τώρα χωρίζεται μεταξύ των εθνών της Νότιας Αμερικής της Βολιβίας, του Περού και της Χιλής.

Ο ισχυρισμός του Navia-Osorio είναι ότι αυτοί οι μικροσκοπικοί ανθρωποειδείς κάτοικοι των σπηλαίων ζούσαν δίπλα στον λαό της Aymara ταυτόχρονα με τον Μεσαίωνα της Ευρώπης.

Ο Navia-Osorio αμφισβητεί τους ισχυρισμούς των ακτιβιστών του «κινήματος αποκάλυψης των UFO» στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίοι παρήγαγαν ένα ντοκιμαντέρ το 2013, το οποίο ισχυρίζεται ότι έχει πειστικές αποδείξεις ότι ο Ata ήταν εξωγήινος.

«Το παραλάβαμε στην Ισπανική Βασιλική Ακαδημία Επιστημών και εκεί πραγματοποιήσαμε την πρώτη ακτινογραφία, με χαμηλή ακτινοβολία για να μην καταστρέψουμε το δείγμα», είπε στον Cuarto Milenio.

«Αυτό το πλάσμα δεν ήταν εξωγήινο, ήταν γήινο», είπε ο Navia-Osorio, αν και πίσω κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής ανάλυσης, είπε ότι «άρχισε να ανησυχεί».

«Μας είπαν ήδη ότι δεν ήξεραν τι ήταν», είπε. «Το κεφάλι ήταν τόσο ογκώδες. τα χέρια ήταν τόσο επιμήκη. Δεν είχε επιγονατίδες. Η κλείδα ήταν πιο τριγωνική από αυτή των ανθρώπων ».

Σήμερα επιστήμονες το διαψεύδουν αυτό, αναφέροντας ότι η Ata ήταν κάποτε ένα απλό έμβρυο 15 εβδομάδων.

«Πώς θα μπορούσε να είναι έμβρυο αν είχε κάλους στα πόδια του;» ρώτησε ο Νάβια-Οσόριο.

(με πληροφορίες από Daily Mail / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί