Μυστήριο με ιταλικό χωριό: Ξεσπούν από το πουθενά φωτιές σε κρεβάτια, αυτοκίνητα και τηλέφωνα -Άφωνοι οι επιστήμονες(video)

Για 20 χρόνια, οι κάτοικοι του χωριού Canneto di Caronia της Σικελίας τρομάζουν από εκατοντάδες μυστηριώδεις, ανεξήγητες πυρκαγιές που φαίνονται να ξεσπούν από το πουθενά.

Το παράξενο φαινόμενο, περιλαμβάνει την αυθόρμητη καύση στρωμάτων, κρεβατιών, αυτοκινήτων και συσκευών όπως ψυγεία και κινητά τηλέφωνα, ακόμη και όταν είναι απενεργοποιημένα.

Τα επεισόδια έχουν προσελκύσει την προσοχή γεωλόγων, φυσικών και ηφαιστειολόγων εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά κανείς δεν έχει καταφέρει να δώσει μια ακριβή επιστημονική εξήγηση μέχρι στιγμής. Φυσικά, οι κάτοικοι του χωριού κατηγορούν υπερφυσικές οντότητες όπως UFO, poltergeists ή άλλες δαιμονικές δυνάμεις. Και χωρίς να υπάρχει κανένας άλλος λογικός λόγος, τείνει κανείς να αναρωτηθεί αν μπορεί να έχουν δίκιο.

Όλα ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2004, όταν, χωρίς προφανή αιτία, συσκευές (συμπεριλαμβανομένης της κουζίνας και μιας ηλεκτρικής σκούπας) σε πολλά σπίτια άρχισαν να παίρνουν φωτιά. Δώρα γάμου, τυχαία έπιπλα, ακόμη και ένας σωλήνας νερού ξέσπασαν στις φλόγες. Σε απάντηση, η τοπική ηλεκτρική εταιρεία προσπάθησε να διακόψει την παροχή ρεύματος στο Canneto, αλλά αυτό δεν έκανε καμία διαφορά. Το χωριό εκκενώθηκε και διενεργήθηκε έρευνα, αλλά οι ειδικοί και οι αρχές απλώς δεν κατάφεραν να εντοπίσουν το πρόβλημα.

Ακόμη και με την άφιξη ηφαιστειολόγων από το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας και μιας ομάδας εμπειρογνωμόνων από το Ιταλικό Ναυτικό, δεν βρέθηκε βιώσιμη λύση. Όπως είναι λογικό, οι χωρικοί τρομοκρατήθηκαν και μερικοί από αυτούς πρότειναν να καλέσουν έναν ιερέα για να κάνουν εξορκισμό. Πέρασαν μήνες και ακολούθησε μια περίοδος ηρεμίας, όταν οι περισσότεροι κάτοικοι του χωριού επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Ανεξήγητες πυρκαγιές εξακολουθούν να συμβαίνουν κατά καιρούς, και οι κάτοικοι του χωριού έχουν σχεδόν μάθει να ζουν μαζί τους. Έχουν συμβεί και άλλα περίεργα γεγονότα – υπήρξαν ανεξήγητες διαρροές από σωλήνες νερού τριών διαφορετικών σπιτιών, ένας καθρέφτης ματαιοδοξίας σε ένα μπάνιο πήρε φωτιά τρεις φορές σε 35 ώρες και μια ολόκληρη φυτεία μελιτζάνες ανέπτυξε χρώματα σαν ουράνιο τόξο, καθιστώντας τις ακατάλληλες να πουληθεί.

Τα κλιματιστικά έχουν λιώσει αυθόρμητα, τα γυαλιά αυτοκινήτων έχουν σκάσει, οι σκληροί δίσκοι έχουν διαγραφεί, οι αυτόματες πύλες άρχισαν να ανοίγουν και να κλείνουν τυχαία και τα ζώα πέθαναν μυστηριωδώς. Χωρίς καμία επιστήμη που να εξηγεί αυτά τα γεγονότα, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί η όλη υπόθεση φαίνεται απαίσια. Θα ήμουν επίσης πολύ τρομοκρατημένος αν ζούσα στο Canneto.

Τον Απρίλιο του 2005, η ιταλική κυβέρνηση δημιούργησε μια ειδική Task Force (από υψηλόβαθμους αξιωματικούς του στρατού, μηχανικούς, αρχιτέκτονες, γεωλόγους και φυσικούς) για να διερευνήσει την κατάσταση στο νυσταγμένο μικρό χωριό. Η ομάδα διεξήγαγε μια εκτεταμένη ενδελεχή ανάλυση – αεροφωτογραφία-τηλεπισκόπηση, αξιολόγηση γεωφυσικών και γεωχημικών δεδομένων, ανίχνευση μαγνητομετρικών και ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, παρακολούθηση ραδιοηλεκτρικού φάσματος και πολλά άλλα. Τα αποτελέσματα, ωστόσο, ήταν ασαφή.

Το 2007, μια ιταλική εφημερίδα δημοσίευσε μια ενδιάμεση έκθεση που διέρρευσε από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η μόνη εύλογη εξήγηση ήταν οι «εξωγήινοι», επειδή οι πυρκαγιές «προκλήθηκαν από ηλεκτρομαγνητικές εκπομπές υψηλής ισχύος που δεν ήταν ανθρωπογενείς και έφτασαν σε ισχύ μεταξύ 12 και 15 γιγαβάτ». Ένα χρόνο αργότερα, η υπόθεση απορρίφθηκε μετά από περαιτέρω έρευνα – απλώς την απέδωσαν σε «άγνωστη ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία».

Όμως, ελλείψει απτών στοιχείων, οι άνθρωποι έχουν επιστρέψει στις υπερφυσικές θεωρίες. Το μέλος του συμβουλίου της Σικελίας για την υγεία και την ασφάλεια, Vittorio Alfieri, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι οι πυρκαγιές προκλήθηκαν από «μια οντότητα» που «μεταφέρεται από το ένα σπίτι στο άλλο». «Ένα σπίτι στο ισόγειο έπιασε φωτιά και μετά ήταν η σειρά των αντικειμένων στον πρώτο όροφο», είπε. «Συνεπώς, η φωτιά μεταφέρθηκε σε κοντινό σπίτι. Ήταν σαν να κινείσαι».

Άλλα περιστατικά που αναφέρθηκαν: Μια καρέκλα καλυμμένη με σελοφάν έπιασε φωτιά χωρίς προφανή λόγο. Ώρες αργότερα, κάποιος άλλος κάλεσε την πυροσβεστική για να αναφέρει ότι μια στοίβα διπλωμένα ρούχα τυλίχτηκε στις φλόγες και στη συνέχεια ένας επιχειρηματίας που ετοιμαζόταν να φύγει με το αυτοκίνητό του αλλά επέστρεψε για να πάρει κάτι που είχε ξεχάσει από το σπίτι, βρήκε το όχημά του καύση. Ένα βιβλίο και ένας καναπές βρέθηκαν επίσης καμένα χωρίς προφανή λόγο σε διάφορες περιοχές της πόλης.

Υπάρχουν αρκετές φανταστικές θεωρίες – μερικές έχουν φτάσει στο σημείο να ισχυρίζονται ότι όλα αυτά θα μπορούσαν να είναι έργο ενός και μόνο ατόμου που υπέφερε από έντονη συναισθηματική δυσφορία σε νεαρή ηλικία (πολύ σαν τον Stephen King’s Carrie) και τώρα προσελκύει την περιέργεια των UFO . Λοιπόν, δεν υπάρχει όριο στην ανθρώπινη φαντασία, και αν δεν προκύψει μια πραγματική επιστημονική εξήγηση, κάθε θεωρία θα είναι απλώς πιο άγρια ​​από την επόμενη.

ΒΙΝΤΕΟ

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί