Το μήνυμα-προειδοποίηση της Λαγκάρντ στις τράπεζες: Καλούνται όλες να αποδεχθούν την μεγάλη αλλαγή, vid

Εποχές εξελίξεων...

Η νέα ψηφιακή εποχή μπαίνει για τα καλά το 2024, ειδικά στα πορτοφόλια μας, καθώς το ψηφιακό ευρώ έρχεται για όλους!

Κυκλοφορεί μάλιστα ένα βίντεο με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, να έχει δηλώσει πριν μερικούς μήνες ότι οι κεντρικές τράπεζες ενδέχεται να χάσουν τον έλεγχο και στην σειρά τους, εάν αποτύχουν να υιοθετήσουν τα ψηφιακά νομίσματα της Κεντρικής Τράπεζας (CDBC)!

Η Λαγκάρντ υποστήριξε ότι οι Κεντρικές Τράπεζες θεωρούνται ως «νομισματικές άγκυρες» από τις εμπορικές τράπεζες, γεγονός που τις υποχρεώνει να παραμείνουν προσηλωμένες στο νέο οικονομικό περιβάλλον — συμπεριλαμβανομένων των CBDC. Ειδάλλως…

Όπως έχει ήδη πει:

«Εμείς οι κεντρικοί τραπεζίτες λειτουργούμε ως ένα νομισματικό στήριγμα σχετικά με τις εμπορικές τράπεζες και τα ιδιωτικά χρήματα.

Αν δεν συμμετέχουμε σ’ αυτό το παιχνίδι, αν δεν εμπλεκόμαστε στον πειραματισμό και στις καινοτομίες όσον αφορά τα ψηφιακά νομίσματα κεντρικών τραπεζών, διακινδυνεύουμε να απωλέσουμε τον ρόλο του στηρίγματος που παίζουμε εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες…

Και έχουμε ιστορικά παραδείγματα, μια περίοδο όπου το νομισματικό στήριγμα των κεντρικών τραπεζών δεν υπήρχε, κι αυτό επιτάχυνε την μια κρίση μετά την άλλη.

Αυτό αναμφίβολα συνέβαινε την εποχή της ελεύθερης τραπεζικής τον 19ο αιώνα. Θέλουμε να επιστρέψουμε σ’ εκείνες τις εποχές; Πιθανότατα όχι.

Θα έλεγα ”Ασφαλώς όχι” από την πλεονεκτική μας θέση, λόγω της οποίας οφείλουμε να ανταποκριθούμε στην ζήτηση γι’ αυτές τις ψηφιακές πληρωμές προκειμένου να διατηρήσουμε τον ρόλο του στηρίγματος που έχουμε διαδραματίσει τακτικά».

Δείτε το βίντεο:

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί