Θερμομετρήσεις και κάμερες στην Ελλάδα, ηλεκτρονικά βραχιολάκια στην Κίνα – Η πανδημία αλλάζει τα παιδιά μας (ΒΙΝΤΕΟ)

Εκπαιδεύοντάς τα στο να παρακολουθούνται ανά πάσα στιγμή από τον «Μεγάλο Αδελφό».

Και πιο θεωρείται πιο κατάλληλο μέρος για αυτό από το ίδιο το σχολείο της Νέας Τάξης.

Η μαθητιώσα νεολαία στο Πεκίνο επανακάμπτει από σήμερα στα θρανία, εφοδιασμένη με ένα ηλεκτρονικό βραχιολάκι, που θα εκπέμπει μία προειδοποίηση σε περίπτωση πυρετού ή απότομης ανόδου της θερμοκρασίας του σώματος, σε μια στιγμή που η Κίνα φοβάται ένα νέο κύμα έξαρσης της νόσου Covid-19.

Αυτά τα έξυπνα βραχιόλια εμφανίζουν τη θερμοκρασία των μαθητών σε πραγματικό χρόνο. Οι γονείς και τα σχολεία τους μπορούν να παρακολουθούν τις ενδείξεις αυτές άμεσα χάρις σε μία εφαρμογή κινητού τηλεφώνου, τονίζεται σε άρθρο της εφημερίδας Κινεζική Ημερησία.

Μιλάμε για την απόλυτη παρακολούθηση των παιδιών!

Σε περίπτωση ανόδου της θερμοκρασίας – πάνω από 37,2 βαθμούς – το βραχιόλι στέλνει ειδοποίηση σε δασκάλους, οι οποίοι ενθαρρύνονται να ειδοποιούν την αστυνομία ( ! ), προσθέτει η εφημερίδα.

Η συσκευή βρίσκεται σε δοκιμαστική φάση σε πέντε περιοχές της πρωτεύουσας της Κίνας και αποτελεί το τελευταίο παράδειγμα της επιστράτευσης σε μαζική κλίμακα των καινοτόμων τεχνολογιών από τον ασιατικό γίγαντα, στην προσπάθεια να ελέγξει έναν ιό, που έχει προσβάλει περίπου 83.000 άτομα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, με συνέπεια 4.633 θανάτους στη χώρα.

Στο Πεκίνο έχει επιτραπεί προσώρας να επιστρέψουν στην τάξη μόνο οι μαθητές λυκείου, προκειμένου να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις στα Παν/μια.

Η ελληνική πραγματικότητα

Και στην Ελλάδα, παρόλο που αρκετά λίγοι μαθητές της Γ’Λυκείου έδωσαν σήμερα το παρόν στις τάξεις , είδαμε πρωτόγνωρες εικόνες με μαθητές και δασκάλους να περιμένουν στην ουρά για να…θερμομετρηθούν.

Ακόμη και στα προαύλια των σχολείων πλέον υπάρχουν σημάδια για να ξέρουν τα παιδιά που πρέπει να στέκονται για να μην είναι κοντά!

(φωτο:video screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί