ΤΕΛΟΣ οι διακρίσεις κατά ομάδων: «ΘΑ ΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ» – ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ

Αλλάζουν άρδην τα πράγματα...

Για χρόνια το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) καυχιόταν για τα σχέδιά του να ελέγχει άτομα. Στο Λονδίνο, στις 18 Μαρτίου 2018, ο Yuval Noah Harari, ο επικεφαλής σύμβουλος του ηγέτη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, Klaus Schwab, εξήγησε ότι στο πολύ κοντινό μέλλον, η τεχνολογία θα είναι ένα νέο εργαλείο για διακρίσεις, όχι κατά ομάδων αλλά ατόμων.

Στην εκδήλωση που  διοργάνωσαν οι New York Times, ο κ. Harari προέβλεψε τι θα ακολουθήσει, «μια εποχή αλγορίθμων και τεχνολογίας που θα μπορούσαν να μας δουν να μεταμορφωνόμαστε σε «υπεράνθρωπους» με θεϊκές ιδιότητες».

«Τον 20ο αιώνα, χρησιμοποιήθηκαν διακρίσεις εναντίον ολόκληρων ομάδων με βάση διάφορες προκαταλήψεις. Διορθώθηκε, ωστόσο, επειδή αυτές οι προκαταλήψεις δεν ήταν πραγματικές και τα θύματα μπορούσαν να ενωθούν και να αναλάβουν πολιτική δράση. Αλλά τα επόμενα χρόνια και δεκαετίες», είπε ο κ. Χαράρι, «θα αντιμετωπίσουμε ατομικές διακρίσεις και μπορεί στην πραγματικότητα αυτές να βασίζονται σε μια καλή αξιολόγηση του ποιος είσαι».

«Εάν οι αλγόριθμοι που χρησιμοποιούνται από μια εταιρεία αναζητήσουν το προφίλ ή το DNA σας στο Facebook και περάσουν από σχολικά και επαγγελματικά αρχεία, θα μπορούσαν να καταλάβουν με μεγάλη ακρίβεια ποιος είστε. Δεν θα μπορείτε να κάνετε τίποτα για αυτή την διάκριση πρώτα απ’ όλα, γιατί είστε αυτός που είστε», είπε ο διεθνιστής και υπογράμμισε: «Δεν κάνουν διακρίσεις κατά της ύπαρξής σου επειδή είσαι Εβραίος ή γκέι, αλλά επειδή είσαι εσύ (σ.σ. ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΣΕΣΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ). Και το χειρότερο είναι ότι θα είναι αλήθεια. Ακούγεται αστείο, αλλά είναι τρομερό».

Και ειδικά αν ο άνθρωπος συνδεθεί με την τεχνητή νοημοσύνη, όπως είπε σε άλλο βίντεο ο Χαράρι, θα γνωρίζουν και τις ΚΡΥΦΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ του, πράγμα το οποίο δεν μπορούν να το καταφέρουν τώρα.

photo intime

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί