Το ΝΖΧ ανέφερε πως δέχτηκε επίθεση DDoS (distributed denial of service) από το εξωτερικό την Τρίτη. Σύμφωνα με το χρηματιστήριο, επηρεάστηκε η συνδεσιμότητά του και ως εκ τούτου αποφασίστηκε η παύση των συναλλαγών στις χρηματαγορές λίγο πριν τις 16.00 (τοπική ώρα). Οι συναλλαγές σταμάτησαν για ένα διάστημα για δεύτερη φορά την Τετάρτη, αλλά τέθηκε ξανά σε λειτουργία πριν το τέλος της ημέρας.
Η επίθεση DDoS είναι μια σχετικά απλή μορφή κυβερνοεπίθεσης, όπου πολλοί υπολογιστές προσπαθούν να συνδεθούν ταυτόχρονα σε μια online υπηρεσία, σε σημείο που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. Συχνά για αυτόν τον σκοπό χρησιμοποιούνται συσκευές που έχουν μολυνθεί με malware για τις οποίες οι ιδιοκτήτες τους δεν γνωρίζουν ότι συμμετέχουν στην επίθεση.
Κάποιοι traders ενδεχομένως να αντιμετώπισαν προβλήματα στις δραστηριότητές τους, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως παραβιάστηκαν οικονομικά ή προσωπικά δεδομένα.
Κατά το NZX η επίθεση ήρθε από το εξωτερικό, μέσω του παρόχου υπηρεσιών δικτύου του. Η δεύτερη επίθεση σταμάτησε τις δραστηριότητες για ένα αξιοσημείωτο μέρος τους ωραρίου λειτουργίας, από τις 11:24 ως τις 15:00 (τοπική ώρα). Ωστόσο όλαο λειτουργούσαν κατά το κλείσιμο της ημέρας.
Ο οργανισμός κυβερνοασφαλείας CertNZ της Νέας Ζηλανδίας εξέδωσε προειδοποίηση τον Νοέμβριο πως αποστέλλονταν email σε εταιρείες του χώρου των χρηματοοικονομικών με απειλές για επιθέσεις DDoS, εκτός και αν πλήρωναν λύτρα. Τα emails υποτίθεται πως προέρχονταν από τη ρωσική ομάδα χάκερ που είναι γνωστή με την ονομασία Fancy Bear, ωστόσο η CertNZ ανέφερε πως οι απειλές τότε δεν είχαν γίνει πραγματικότητα, πέραν μιας εκφοβιστικής επίθεσης 30 λεπτών.
Από Ναυτεμπορική, ΦΩΤΟ Unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ηράκλειο: Τρεις συλλήψεις για ζωοκτονία – Οι δράστες μπήκαν σε ποιμνιοστάσιο και θανάτωσαν 40 αρνιά
- Ραγδαίες εξελίξεις στον Παναθηναϊκό: Προς πώληση ο Τετέ, φέρνουν άμεσα τον Παντελίδη οι «πράσινοι»
- Αλιάγας και Ρέμος έκαναν μαζί Πρωτοχρονιά στη σκηνή και τραγούδησαν το “My Way”, vid
- «Άφρονα και επικίνδυνη» χαρακτηρίζει ο Ιρανός ΥΠΕΞ την απειλή του προέδρου Τραμπ
- Παναθηναϊκός: Επιστρέφει στο «τριφύλλι» ο Γιώργος Κάτρης
- Χάρκοβο: Η Μόσχα διαψεύδει αναφορές περί ρωσικής επίθεσης – Πόσοι είναι οι νεκροί μετά την ουκρανική επίθεση εναντίον της Χερσώνας
- Ο Στ. Αγγελούδης αποχαιρετά τον Χρ. Σαραντόπουλο: «Μάχιμος, ενεργός πολίτης και φωτεινή προσωπικότητα»
- ΠΑΣΟΚ σε ΝΔ για αγρότες: “Αντί να αναζητάτε ευθύνες σε κυβερνήσεις πριν από 45 χρόνια, αναλάβετε τις δικές σας”
- Δανία: Απαστράπτουσα η βασίλισσα Μαίρη με χρυσή τουαλέτα και τιάρα σε δεξίωση στο παλάτι, vid
- Η Πολωνία παρασύρεται όπως και η Ουκρανία – Επικίνδυνες εξελίξεις με επίκεντρο την Βαλτική









