Σαρηγιάννης: Τέλος στα τζάκια, όχι στα αμάξια – Διευκολύνουν τον κορωνοϊό (ΒΙΝΤΕΟ)

Τυχαίο;;;

Ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, διευθυντής Τομέα Τεχνολογιών και διευθυντής Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και στο ieidiseis.gr, ισχυρίζεται πως η ατμοσφαιρική ρύπανση αυξάνει την ευαλωτότητα στον κορωνοϊό. Πιο συγκεκριμένα, διατείνεται πως ο κορωνοϊός προσκολλάται πάνω στα σωματίδια ρύπανσης και μεταδίδεται ευκολότερα στον άνθρωπο μέσω του αέρα.

Τι εννοεί ο κ. καθηγητής;;;

Όπως αναφέρει ο κ. Σαρηγιάννης, στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας που έχουν ατμοσφαιρική ρύπανση, η κυρίαρχη πηγή της είναι τα αυτοκίνητα και η θέρμανση με ξύλα (!!!!!!)

Τι προτείνει;;;

ΠΡΩΤΟΝ: «Στο βαθμό που μπορούμε να περπατήσουμε με μάσκα για να πάμε στην εργασία μας ή στην βόλτα μας, καλό είναι να αποφύγουμε τόσο το ΙΧ μας όσο και τα μέσα μαζικής μεταφοράς πλην των τραμ και μετρό (όπου υπάρχουν) τα οποία δεν εκπέμπουν ρύπους».

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: «Αυτό που μπορούμε να κάνουμε, είναι να αποφύγουμε την καύση ξύλων για θέρμανση. Πρέπει ο κόσμος να το καταλάβει ότι με την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας θα μεταδίδεται πιο εύκολα και ο κορωνοϊός. Και αφενός να μην καίει ξύλα για να δημιουργεί ατμόσφαιρα στο τζάκι, αφετέρου -για όσους δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν ρεύμα ή αέριο ή καυστήρες πετρελαίου λόγω οικονομικής δυσχέρειας-, να δώσει η Πολιτεία περισσότερα επιδόματα θέρμανσης ειδικά αυτό το χειμώνα, για να αποφύγουμε την έκλυση των ρύπων στις μεγάλες πόλεις. Αυτό φέτος είναι πιο σημαντικό από άλλους χειμώνες».

Δείτε από το 9.24:

Με λίγα λόγια: Να σταματήσουμε να οδηγάμε και να μην καίμε ξύλα στο τζάκι. Όλως τυχαίως, αυτά μας τα έλεγαν και πριν τον κορωνοϊό με αφορμή την «προστασία του περιβάλλοντος».

Τι να συμβαίνει άραγε;;;

Εμείς θα θυμίσουμε ένα παλαιότερο βίντεο πάλι για τα τζάκια και τα αμάξια και τα συμπεράσματα δικά σας:

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί