Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων έκανε γνωστό ότι δόθηκαν ακόμα 7 νέες άδειες εγκατάστασης Ανανεώσιμών Πηγών Ενέργειας( Α.Π.Ε.) οι οποίες υπογράφηκαν από τον Υπουργό κ. Άδωνη Γεωργιάδη.
Οι συγκεκριμένες άδειες εκδόθηκαν σε 16 ημέρες από την κατάθεση των φακέλων από τους επενδυτές, χάρις στην κεντροποιημένη και ταχεία διαδικασία που ακολουθείται πλέον στις Στρατηγικές Επενδύσεις έτσι ώστε να αυτές να μην κωλυσιεργούν λόγο της δαιδαλώδους γραφειοκρατίας του Ελληνικού Δημοσίου.
Οι νέες επενδύσεις αφορούν την εγκατάσταση συνολικά 81 MW ισχύος με συνολική αξία τα 56εκ. ευρώ ενώ από την αρχή του έτους, ο Υπουργός έχει υπογράψει άδειες για 17 πάρκα συνολικής αξίας επενδύσεων τα 80 εκ. ευρώ και με ισχύ τα 117 MW.
Είχαμε αναφερθεί προ ολίγων ημερών στο ζήτημα της απεξάρτησης της χώρας μας από το λιγνίτη και γι αυτό μπορείτε να διαβάσετε εδώ: https://www.el.gr/ellada/ena-vima-pio-konta-stin-apexartisi-apo/ και για την αιολική ενέργεια και πάρκα εδώ: https://www.el.gr/ellada/i-aioliki-energeia-apodidei-pleon-ark/
Όλες οι επενδύσεις αύξησης των εγκαταστάσεων Α.Π.Ε. αποτελούν όντως Στρατηγικές Επενδύσεις ιδιαίτερου δημοσίου ενδιαφέροντος αφού η Ελλάδα έχει θέσει ως στόχο να απεξαρτηθεί από τον κοστοβόρο και μολυσματικό λιγνίτη με τον οποίο παράγει ηλεκτρική ενέργεια. Κάθε επένδυση Α.Π.Ε. αυξάνει τη διαθέσιμη ισχύ των Α.Π.Ε. στη χώρα μας και θα περιορίζει το λιγνίτη συνεχώς γλυτώνοντας τη χώρα μας από πρόστιμα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ ενισχύεται και ο παραγωγικός/κατασκευαστικός τομέας της χώρας από την κατασκευή των νέων πάρκων.
Είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα να πετύχει μέσα στη δεκαετία μία επαρκή ενεργειακή αυτονομία καθώς έρχονται δύσκολοι καιροί και χωρίς ενέργεια σε περιόδους κρίσης, τα πράγματα θα δυσκολέψουν στο εσωτερικό κατά πολύ.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αστεροσκοπείο Αθηνών: Ο χειμώνας του 2025-2026 ήταν ο 3ος βροχερότερος και ο 2ος θερμότερος στην Αθήνα
- Το αμερικανικό Πεντάγωνο αναμένεται να διατάξει την αποστολή 3.000 στρατιωτών στη Μέση Ανατολή
- Σε τι φέρεται να συμφώνησε το Ιράν – Τραμπ: Οι ΗΠΑ συνομιλούν με τους «κατάλληλους ανθρώπους»
- Κι όμως είναι αληθινά! Σπάνια ανθισμένα δέντρα δημιουργούν ένα εξωπραγματικό τοπίο, Vid
- ΗΠΑ: Δεν έχει ληφθεί ακόμη “καμία απόφαση” για το πώς θα ξαναρχίσουν οι πυρηνικές δοκιμές που διέταξε ο Τραμπ
- Ουκρανικά drones επιτέθηκαν στην ρωσική περιφέρεια Κουρσκ
- Επαγρύπνηση από τις τράπεζες ζήτησε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
- Το Πολιτικό Γραφείο της Νέας Αριστεράς για την παραίτηση Χαρίτση – Μεταβατικός πρόεδρος ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης
- Ευρήματα-σοκ σε πείραμα με συνεχιζόμενες κλωνοποιήσεις ποντικιών στην Ιαπωνία – Σε ποια γενιά δεν επέζησε ούτε ένα
- Κλοπιμαία μεγάλης αξίας εντοπίστηκαν σε εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης









