Ινφλουένσερ από το Καζακστάν έφαγε άγριο κράξιμο από τους Έλληνες – Δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ

Ο ταξιδιωτικός vlogger από το Καζακστάν με το όνομα Raiymbek (ο δημιουργός πίσω από το κανάλι στο instagram @blessedandborderless) έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο κύμα έλξης θεατών στο Instagram, κυρίως λόγω της ξεχωριστής προσέγγισης περιεχομένου που ακολουθεί κατά τη διάρκεια των τρεχόντων ταξιδιών του στην Ευρώπη.

Ο δημιουργός περιεχομένου κάνει ταξίδια με ωτοστόπ!

Αντί για τα τυπικά λαμπερά ταξιδιωτικά βίντεο, απαθανατίζει ωμές και απροσδόκητες ανθρώπινες συνδέσεις. Ένα από τα έντονα και πολυσυζητημένα του βίντεο τον καταγράφει κατά την άφιξή του στην Αθήνα μετά από 10 εξαντλητικές ώρες ωτοστόπ.

Τα σύντομα βίντεό του συχνά βασίζονται σε χιούμορ και ανταλλαγηή απόψεων με τους ανθρώπους που συναντά τα οποία έχουν έντονη απήχηση στο μεσογειακό κοινό. Πολλά από τα βίντεό του κατά την παραμονή του στην Ελλάδα ανέδειξαν αυθεντικούς Έλληνες από τους οποίους εντυπωσιάστηκε λόγω της θρυλικής φιλοξενίας που του παρείχαν.

Κάποιοι τον πήραν για παράδειγμα στα αυτοκίνητά τους για να τον μεταφέρουν στην διαδρομή και άλλοι τον βοήθησαν με συμβουλές για την παραμονή του στη χώρα μας.

Αποσπάσματα δείχνουν μια Ελληνίδα να του χαρίζει δωρεάν καφέ στην Αλεξανδρούπολη.

Αποστολή των «205 Χωρών»

Ο φιλόδοξος, στόχος του να επισκεφτεί και τις 205 χώρες προσελκύει τους θεατές που θέλουν να ακολουθήσουν τις περιπέτειές τους.

Ωστόσο, ένα συμβάν έστρεψε τα βλέμματα πάνω του και έτυχε ευρείας έντονης κριτικής από τους Έλληνες θεατές καθώς σε κάποιο σημείο του ταξιδιού του κοιμήθηκε σε μια σκηνή που έστησε σε νεκροταφείο της Αθήνας, όπου πέρασε το βράδυ.

Το βίντεο κατακλύστηκε από αρνητικά σχόλια με τους Έλληνες να του λένε πως “δεν σέβεται τους νεκρούς” και πως είναι τυχερός που δεν τον συνέλαβε η αστυνομία. Κάποιοι του ζητούσαν να φύγει από την Ελλάδα.

Ο ινφλουένσερ έσπευσε να απαντήσει στις έντονες αντιδράσεις γράφοντας:

“Στην κουλτούρα του Καζακστάν(αυτό πηγάζει από τον προϊσλαμικό Τενγκριανισμό), (σ.σ. κύριο θρησκευτικό και φιλοσοφικό σύστημα των νομαδικών Τουρκομογγολικών φύλων) λατρεύουμε τα πνεύματα των προγόνων και πιστεύουμε ότι εξακολουθούν να είναι παρόντα, απλώς σε διαφορετική μορφή και κοιτάζοντάς μας από τον αιώνιο γαλάζιο ουρανό, φυλάνε τους ζωντανούς και μας φροντίζουν. Όταν ένας άνθρωπος μπαίνει σε κατάσταση ύπνου, είναι ευάλωτος και βρίσκεται ανάμεσα σε κόσμους, γι’ αυτό και οι ηλικιωμένοι μας κοιμούνται στο νεκροταφείο όταν λείπουν από το σπίτι, είναι χαμένοι ή κουρασμένοι. Ελπίζω να καταλάβετε τι ήθελα να πω”.

Πρόσθεσε: “Δεν είναι άγνοια, είναι στην πραγματικότητα η πολιτιστική μου κληρονομιά. Δεν ένιωσα υπέροχα όσο ήμουν εκεί μέσα για να είμαι ειλικρινής, ανησυχούσα μήπως κάποιος το ερμηνεύσει ως ασέβεια προς τους νεκρούς, αλλά στις πιο δύσκολες στιγμές, οι νεκροί είναι αυτοί στους οποίους στρεφόμαστε, καθώς οι πρόγονοι είναι πάντα παρόντες μαζί μας. Τουλάχιστον αυτό πιστεύω εγώ. Άφησα το μέρος όπως ήταν μπροστά μου και ευχαρίστησα τους νεκρούς, ζήτησα συγγνώμη και ζήτησα την άδειά τους εκ των προτέρων. Ήταν μια ενδιαφέρουσα εμπειρία και όχι η πρώτη φορά που πέρασα τη νύχτα σε ένα νεκροταφείο. Επισκεφθείτε το Καζακστάν για περισσότερες πληροφορίες, αν θέλετε, έχουμε ενδιαφέρουσες απόψεις για κάποια καθημερινά πράγματα για να είμαστε ειλικρινείς!”

Mετά τα σχόλια έγιναν χειρότερα…

“Να τον δει καμμια γρια που πάει ν αναψει το καντηλι του συγχωρημένου να πάθει συγκοπή!”

“Αδερφέ, αυτό είναι τόσο ασεβές”

“Για να ξέρεις, αυτό που έκανες θεωρείται γενικά ασέβεια στην Ελλάδα. Θα ήταν πιο σωστό να είχες μείνει μέσα στην εκκλησία. Δεν είναι όλα τουριστικά αξιοθέατα.”

“Είσαι εντελώς τρελός;;”

“Φύγε από τη χώρα μας!”

“Τι πρόβλημα έχεις? Αυτό είναι παράνομο. Γιατί ασέβεια τόσο πολύ του ελληνικού λαού?”

“0 σεβασμός, ντροπή σου…”

Δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί