• Αρχική
  • Άρθρα
  • Δήλωση μετά την ενημέρωση για τον Έβρο: Η Τουρκία θα επιτεθεί στην Ελλάδα μέσα στο 2020 (ΒΙΝΤΕΟ)

Δήλωση μετά την ενημέρωση για τον Έβρο: Η Τουρκία θα επιτεθεί στην Ελλάδα μέσα στο 2020 (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι είπε ο Α.Λοβέρδος για την δήλωση Δένδια, η οποία άναψε «φωτιές»...

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA», ο Ανδρέας Λοβέρδος αρμόδιος του ΚΙΝ.ΑΛ. για τα θέματα Άμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής, αναφέρθηκε στην κατάσταση στον Έβρο μετά και την σχετική ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα από τον κ. Δένδια, ενώ δήλωσε πως είναι βέβαιος πως η Τουρκία θα επιτεθεί μέσα στο 2020.

«Υπήρξε διάλογος από την Παρασκευή και μετά, έντονος δημόσιος, που προκλήθηκε από συνέντευξη του ΥΠΕΞ στην ΕΡΑ. Σήμερα έγινε δεκτό ένα αίτημα που είχαμε καιρό, να συνεδριάσει η Διαρκής Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, και είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε. Πρώτον, αυτό που είπα, όταν συζητάμε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τέτοια θέματα και με τέτοια ένταση, δεν συζητάμε μπροστά στις κάμερες. Έφυγαν τα ΜΜΕ και έγινε μία συζήτηση», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος.

«Πρώτο συμπέρασμα ήταν μια ατυχής στιγμή το πώς οργανώθηκε αυτό το πράγμα. Η κυβέρνηση ήθελε να απαντήσει στα ψευδή δημοσιεύματα, στις αντεγκλήσεις με τα κόμματα, διάλεξε αυτόν τον τρόπο, τον οργάνωσε έτσι, πάμε παρακάτω. Με την διαβεβαίωση του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων και του αρχηγού του στρατού ότι δεν υπήρξε ούτε ένα λεπτό που οι Τούρκοι ήταν στο ελληνικό έδαφος, τελειώνει αυτό το θέμα», τόνισε ο ίδιος.

«Όποιος βιάστηκε να πει ότι μπήκαν οι Τούρκοι, έκανε λάθος. Από την άλλη, είναι φράση αυτή που είπε ο κ. Δένδιας; Πρέπει να πάρουμε ένα μάθημα από αυτό», πρόσθεσε.

«Τους είπα σήμερα ότι ο φόβος δεν είναι επιλογή. Όποιος φοβάται δεν μπορεί να κάνει πολιτική. Εκείνο που εκτιμώ είναι ότι το 2020 είναι μια κακή χρονιά για τις σχέσεις μας με την Τουρκία. Οι Τούρκοι δεν κλιμακώνουν πια, επιτίθενται. Μόλις ελευθερώσει η πανδημία τις οικονομίες των δύο χωρών και η τουριστική περίοδος προχωρήσει, εγώ εκτιμώ ότι η Τουρκία θα κάνει επιθετική συγκρουσιακή ενέργεια μέσα στο 2020. Το έχουν πει, ό,τι λένε το κάνουν», κατέληξε ο κ. Λοβέρδος.

Με πληροφορίες από MEGA