• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Τρέχουν» για να αποφύγουν την οικονομική καταστροφή! Κοντά στο άνοιγμα της αγοράς, vid

«Τρέχουν» για να αποφύγουν την οικονομική καταστροφή! Κοντά στο άνοιγμα της αγοράς, vid

Έστω και με Click Away, λένε οι απεγνωσμένοι επιχειρηματίες...

Με αγωνία περιμένουν οι καταστηματάρχες αλλά και οι πολίτες τι θα αποφασιστεί για την αγορά του λιανεμπορίου, εν μέσω του LOCKDOWN και των μέτρων περιορισμού της ελευθερίας.

Τις αποφάσεις θα ανακοινώσει το απόγευμα της Παρασκευής, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, στην καθιερωμένη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας.

Με βάση όσα λέγονται, η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσει η αγορά, καθώς η οικονομική καταστροφή έρχεται!!! Αυτό τουλάχιστον φαίνεται και από τις δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίο σε συνέντευξή του υπογράμμισε πως, η επιθυμία είναι να ανοίξει η αγορά έστω και με τη μέθοδο του click away.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Ανάπτυξης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, διεμήνυσε πως: «Έχουμε το σχέδιο, έχουμε βρει τους κανόνες, ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε και θα πάμε με ασφάλεια εκεί που πρέπει. Δεν θα έχουμε το 100% της λειτουργίας της αγοράς προφανώς, αλλά δεν θα έχουμε και το 100% του κλεισίματος».

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης, η πρόταση του Υπουργείου Ανάπτυξης προβλέπει:

  • Άνοιγμα του λιανεμπορίου με τη μέθοδο click in shop για καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και κοσμημάτων (εντός καταστήματος, με ραντεβού και δυνατότητα δοκιμής, 4 άτομα ανά 100 τ.μ.).
  • click away (για την υπόλοιπη αγορά εκτός καταστήματος, ραντεβού και παραλαβή παραγγελίας) με αποστολή μηνύματος sms με κωδικό 2 στο 13033.
  • Λειτουργία με δύο… click

Παράλληλα, ο κλάδος της ένδυσης, υπόδησης, τα κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης νυχιών και τα κοσμηματοπωλεία θα επαναλειτουργήσουν, όπως όλα δείχνουν, με την μέθοδο των ραντεβού εντός του καταστήματος (click in shop), ενώ με την μέθοδο click away θα ανοίξουν όλοι οι υπόλοιποι κλάδοι του λιανεμπορίου.

Εντούτοις, θα εξαιρεθούν οι περιοχές που βρίσκονται σε αυστηρότερο lockdown, αφού έχουν χαρακτηριστεί «κόκκινες».

Τέλος, σε σχέση με την μέθοδο click in shop, πρόκειται για μέθοδο που μοιάζει με το click away, ωστόσο ο καταναλωτής μπορεί να εισέρχεται στο κατάστημα για να δοκιμάσει το προϊόν που επιθυμεί να αγοράσει. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι πως πρέπει να έχει οριστεί εκ των προτέρων ραντεβού με το κατάστημα.