• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σήμερα οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα της αγοράς – Στα «κάγκελα» οι έμποροι

Σήμερα οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα της αγοράς – Στα «κάγκελα» οι έμποροι

Τις ανακοινώσεις των αρχών που θα γίνουν σήμερα, Παρασκευή 15 Ιανουαρίου,

για τη λειτουργία των καταστημάτων εν μέσω της πανδημίας αναμένουν τόσο οι άνθρωποι της αγοράς όσο και οι πολίτες – καταναλωτές, για το ποια μέτρα θα εφαρμοστούν τελικά όσον αφορά τη λειτουργία ορισμένων κλάδων του λιανεμπορίου.

Όπως έχει αναφερθεί τα προηγούμενα 24ωρα, επιθυμία της κυβέρνησης είναι να υπάρξει κάποια κίνηση στην αγορά με τη λειτουργία κάποιων καταστημάτων, όπως άλλωστε έδειξε η λειτουργία των καταστημάτων με τη μέθοδο του click away πριν απο ορισμένες ημέρες.


Σύμφωνα με το sputniknews, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, επεσήμανε το μεσημέρι της Πέμπτης πως τα δεδομένα σήμερα, σε σχέση με τις 14 Δεκεμβρίου – όταν είχε ανοίξει η αγορά μέσω του click away – είναι πολύ καλύτερα, σημειώνοντας πως ένας μήνας lockdown στοιχίζει στη χώρα τρία δισεκατομμύρια ευρώ.

Όσον αφορά την αγορά και τη λειτουργία της, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως η κυβέρνηση θα κινηθεί βάσει του εξαγγελθέντος σχεδίου: «Ανάλυση δεδομένων από την επιτροπή των ειδικών, εισήγησή τους και απόφαση από τον πρωθυπουργό».

Η εισήγηση του υπουργείου Ανάπτυξης

Παράλληλα, κατά τη χθεσινή ημέρα, την Πέμπτη, το Υπουργείο Ανάπτυξης κατέθεσε στην Επιτροπή των ειδικών την τελική του εισήγηση για το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων.


Σύμφωνα με την εν λόγω εισήγηση, προβλέπεται η επαναλειτουργία των καταστημάτων με τη μέθοδο του click away.

Ωστόσο, τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και τα κοσμηματοπωλεία, η εισήγηση του υπουργείου προτείνει τη μέθοδο της αγοράς με ραντεβού, δηλαδή το click in shop, κατά την οποία οι καταναλωτές θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού και να μπουν στο εσωτερικό του καταστήματος και να δοκιμάσουν τα προϊόντα που επιθυμούν.

Όλα τα παραπάνω βέβαια, εννοείται πως αναμένεται να εφαρμοστούν με πιστή και αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας.