Πωλείται το νοσοκομείο «Υγεία» για 281 εκατ. ευρώ!

Στα €281 εκατ. η αποτίμηση του νοσοκομείου - Περίπου €180 εκατ. αναμένεται να λάβει η Marfin Investment Group για το 70% που κατέχει - Δεσμευτική προσφορά για την πώληση του 70% της MIG στο Υγεία από την Hellenic Healthcare S.A R.L, που ελέγχεται από τα επενδυτικά κεφάλαια της CVC Capital Partners

Μία ημέρα μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Αλέξανδρου Κασιμάτη στο Πρώτο Θέμα για την πώληση του συνόλου των εταιρειών που κατέχει η MIG οι εξελίξεις έρχονται να το επιβεβαιώσουν. Το πρωί η Marfin Investment Group ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό ότι δέχθηκε από τη νεοσύστατη HELLENIC HEALTHCARE, πίσω από την οποία βρίσκεται το fund CVC Partners, δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση του συνόλου της συμμετοχής της στον Όμιλο ΥΓΕΙΑ. Μία προσφορά που η Εκτελεστική Επιτροπή και το Διοικητικό Συμβούλιο της MIG ομόφωνα θεώρησαν ικανοποιητική παραχωρώντας στην HELLENIC HEALTHCARE περίοδο αποκλειστικότητας για την ολοκλήρωση της συμφωνίας έως και την 30/6/2018.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν η εταιρεία που έχει αποκτήσει ήδη τα νοσοκομεία Metropolitan και ΙΑΣΩ προσφέρει 0,92 ευρώ για κάθε μετοχή που κατέχει η MIG. Κάτι που σημαίνει πως το συνολικό τίμημα ξεπερνά τα 197,9 εκατ. ευρώ, αφού πρόκειται για το 70,38% του μετοχικού κεφαλαίου του ΥΓΕΙΑ. Πρόκειται για μία προσφορά που αποτιμά τον Όμιλο συνολικά στα 281,27 εκατ. ευρώ.

Επιπρόσθετα προτείνεται στη MIG το δικαίωμα να αποκτήσει ποσοστό έως 10% στην εταιρία «HELLENIC HEALTHCARE S.A R.L.» που πλέον αναδεικνύεται σε έναν απ’ τους πρωταγωνιστές του κλάδου Υγείας στη χώρα μας.

Μετά τη γνωστοποίηση της κατάθεσης της δεσμευτικής προσφοράς τόσο η μετοχή του ΥΓΕΙΑ όσο και της MIG καταγράφουν ράλι που το πρωί ξεπερνούσε το 7%.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η MIG ανακοινώνει προς το επενδυτικό κοινό ότι την 19/5/2018 έγινε αποδέκτης δεσμευτικής προσφοράς της «HELLENIC HEALTHCARE S.A R.L.» (η οποία ελέγχεται από τα επενδυτικά κεφάλαια της «CVC CAPITAL PARTNERS») για την πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στην ΥΓΕΙΑ που ανέρχεται (άμεσα και έμμεσα) σε 215.189.466 μετοχές και αντιστοιχεί σε 70,38% του μετοχικού κεφαλαίου του ΥΓΕΙΑ.

Το προσφερθέν τίμημα ανέρχεται στο ποσό των €0,92 ανά μετοχή και κατά συνέπεια το συνολικό προσφερθέν τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε € 197.974.308,72 (το οποίο αντιστοιχεί στο ποσό των €281.273.841,12 για το 100% του μετοχικού κεφαλαίου του ΥΓΕΙΑ). Περαιτέρω παρέχεται στη MIG το δικαίωμα να αποκτήσει ποσοστό έως 10% στην εταιρία «HELLENIC HEALTHCARE S.A R.L.».

Η Εκτελεστική Επιτροπή και το Διοικητικό Συμβούλιο της MIG σε σημερινή τους συνεδρίαση ομόφωνα θεώρησαν την προσφορά ικανοποιητική και αποφάσισαν να παραχωρήσουν στη «HELLENIC HEALTHCARE S.A R.L.» περίοδο αποκλειστικότητας για την ολοκλήρωση της συμφωνίας έως και την 30/6/2018. Κατά την διάρκεια της περιόδου αυτής η MIG θα προβεί στην πρόσληψη χρηματοοικονομικού συμβούλου ο οποίος θα εξετάσει το εύλογο και δίκαιο του προσφερθέντος τιμήματος. Η προσφορά υπόκειται στους συνήθεις όρους και προϋποθέσεις για συναλλαγές αυτού του είδους (επιβεβαιωτικό νομικό, οικονομικό και φορολογικό έλεγχο, συμφωνία επί των επιμέρους όρων της σύμβασης αγοραπωλησίας).

Η σχετική συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την 30/6/2018 και εν συνεχεία θα τεθεί υπόψιν της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων η οποία θα αποφασίσει οριστικά για την υλοποίηση της».

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί